Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Eyüp Muhcu, Çalık grubuna ait GAP İnşaat’ın işverenliğinde hazırlatılan, Haydarpaşa’yı önce Manhattan sonra Venedik’e çeviren yağma projelerine Osmanlı versiyonu olduğu söylenen üçüncü bir modelin daha eklendiğini belirterek “Şirketin ortada bir ihale ya da sözleşme yokken bu üç projeyi niçin
EPDK, Adana Yumurtalık bölgesinde petrol rafinerisi kurmak için lisans başvurusunda bulunan Başbakan Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'in genel müdürlüğünü yaptığı Çalık Grubu'na, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu'nu tamamlaması için ek süre verdi.
Elektrik dağıtım işine de giren ‘Çalık Grubu, Kırklareli’nde 260 bin megavat kurulu güçte doğalgaz santralı kuracakmış. Yatırımların toplamı 1 milyar 250 lira tutuyormuş. Bir yılda milyar lirayı geçen yatırımın gerçekleştirilebilmesi az iş değildir. Taş üzerine taş koymak için elini taşın altına koyanlara cesaret vermeliyiz.
Bağdat'ın yenilenme sürecinde Çalık Holding şirketi GAP İnşaat'ın 195 milyon dolarlık proje üstlendiği bildirildi.
Orta Asya Türk cumhuriyetlerinde önemli yatırımları bulunan Çalık Holding, Dubaili ortağı ile Yalova’da dev turistik eserlere imza atacak.
İnşaat sanayi, enerji ve kimya endüstrileri alanlarından yatırım yapmayı düşündüklerini ifade eden Ahmet Çalık, önümüzdeki 5 yıl içinde öncelikle bu alanlarda Kazakistan'a açılış yapacaklarını vurguladı.
2006'dan bu yana maden sektöründe faaliyet gösteren Çalık Maden İşletmeleri ile halen hisseleri Toronto Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören Kanada menşeli Anatolia Minerals Development Limited arasında, "Hissedarlık ve İşbirliği Sözleşmesi" imzalandı.