Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çalık Holding'den Kazakistan'a Yatırım Hamlesi

İnşaat sanayi, enerji ve kimya endüstrileri alanlarından yatırım yapmayı düşündüklerini ifade eden Ahmet Çalık, önümüzdeki 5 yıl içinde öncelikle bu alanlarda Kazakistan'a açılış yapacaklarını vurguladı.

NTV
Çalık Holding'den Kazakistan'a Yatırım Hamlesi

İnşaat sanayi, enerji ve kimya endüstrileri alanlarından yatırım yapmayı düşündüklerini ifade eden Ahmet Çalık, önümüzdeki 5 yıl içinde öncelikle bu alanlarda Kazakistan'a açılış yapacaklarını vurguladı. Türkiye'nin son 10 yıl içinde ekonomide önemli atılımlar yaptığını ihracat rakamlarını 10 yıl öncesine göre, 4 misli yukarıya çektiğini anlatan Çalık, ''Türk işadamları artık, dünya ile rekabet edebilir hale gelmiştir. Türkiye'nin sınırlarının dışına çıkan Türk işadamlarının dünyanın dört bir yanında önemli yatırımları bulunmaktadır'' dedi. Çalık, holdinglerinin bugün 3 kıta da 12 ülkede 19 binden fazla çalışanı bulunduğunu kaydetti.
        
Kazakistan Sanayi ve Ticaret Bakanı Aset Issekeshev de Kazakistan hükümetinin yabancı yatırımcılara yatırımlarından dolayı her türlü desteği ve güvenceyi vereceğini söyledi.
        
Rusya, Belarus ve Kazakistan'ın 2010 yılı Ocak ayından itibaren Gümrük Birliği'ne gireceğini anlatan Issekeshev, ''Gümrük birliğinin ardından 170 milyonluk bir pazara kavuşacağız. Bu yabancı yatırımcılar içinde önemli bir durum. Örneğin Batı Kazakistan tekstil açısından önemli bir bölge burada tekstil üretimi yapabilirsiniz. Ayrıca doğal gaz ve elektrik, Türkiye'den 4-5 kat daha ucuz. Burası Türk işadamları için çok önemli bir yatırım merkezi olabilir'' diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/calik-holdingden-kazakistana-yatirim-hamlesi-_75252.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!