Lafarge Türkiye, Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı'nın katkılarıyla hazırladığı, bir kurumun ve bir sektörün penceresinden ülkemizin yakın geçmişini anlatan "İlk Çimento Fabrikamızın Öyküsü" kitabının tanıtımını İstanbul Modern'de gerçekleştirdi.
Yenilikçi yaklaşımla ürün çeşitlerini genişletmeyi planlayan Lafarge Grubu, gerek çimento gerekse de beton alanında yaptığı yatırımlarla pazardaki etkinliğini artırıyor. İnşaat sektöründeki yükselişin 2007'de de devam edeceğini belirten firma yetkilileri 2007'den umutlu.
Önde gelen çimento üreticileri Lafarge ve Holcim, dünyanın en büyük çimento üreticisini oluşturacak birleşmeye onay alabilmek için milyarlarca euroluk varlık satışı gerçekleştirecek. Bu varlık satışlarının farklı pazarlara açılarak büyümeyi hedefleyen Türk çimento şirketleri için önemli bir fırsat oluşturması bekleniyor.
1989 yılından bu yana faaliyette bulunduğu çimento, agrega-beton ve alçı sektörlerinde ‘’yenilikçi ve markalı ürünleriyle’’ öne çıkan Lafarge Türkiye, 2008 Yapı İstanbul Fuarı’nda bu yönünü vurguluyor.
Çimento sektöründe faaliyet gösteren YİBİTAŞ-Lafarge, 2003 yılında satışlarını yüzde 11-12 artırırken, 2004 yılında da büyümeyi hedefliyor.
Çimento, agrega ve beton ile alçı iş kollarında faaliyet gösteren Lafarge, Orta Doğu ve Akdeniz havzasında çimento yatırımları bulunan Mısır kökenli Orascom Çimento'yu 8,8 milyar euro karşılığında satın aldı.
Dünyanın önde gelen çimento üreticilerinden Fransız Lafarge S.A. şirketi, dolaylı ortağı Lafarge Aslan Çimento da dahil olmak üzere Türkiye’de çimento ve agrega-beton sektöründe faaliyet göstermekte olan iştirakleriyle ilgili olarak stratejik opsiyonlarını değerlendirme kararı aldı.
Sektörün yeni oyuncusu CIMPOR’un kim olduğu yönündeki araştırmadan ilginç bir sonuç çıktı. Dünyanın en büyük çimento üreticisi Fransız Lafarge, CIMPOR’un da yönetim kurulunda üç üye bulunduran yüzde 12’lik hisseye sahip önemli ortaklarından biri çıktı.