Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yazgan Tasarım Mimarlık, İki Projeyle 2011 Mies Ödülü'ne Aday

Yazgan Tasarım Mimarlık’ın 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için gerçekleştirdiği "Ankara Arena" ile Kerem Yazgan ve Burak Turgutluoğlu tarafından tasarlanan “Modsim Modelleme ve Simülasyon Araştırma ve Uygulama Merkezi” projeleri Mies van der Rohe Ödülü 2011’e aday gösterildi.

yapi.com.tr
2 Yazgan Tasarım Mimarlık, İki Projeyle 2011 Mies Ödülü'ne Aday

Ankara Arena

Yazgan Tasarım Mimarlık’ın 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için gerçekleştirdiği "Ankara Arena" ile Kerem Yazgan ve Burak Turgutluoğlu tarafından tasarlanan “Modsim Modelleme ve Simülasyon Araştırma ve Uygulama Merkezi” projeleri Mies van der Rohe Ödülü 2011’e aday gösterildi.


Modsim - Modelleme ve Simülasyon Araştırma ve Uygulama Merkezi

Avrupa Komisyonu ve İspanya merkezli Mies van der Rohe Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen "Mies van der Rohe Ödülü", diğer adıyla "Avrupa Birliği Çağdaş Mimarlık Ödülü" Avrupa’nın en prestijli mimarlık ödülleri arasında yer alıyor. 1987 yılından bu yana her iki senede bir, inşası tamamlanmış yapılara verilen ödül, mimarlık alanında yeni fikirleri değerlendirmeyi ve tanıtmayı hedefliyor.

Nisan ayında verilmesi beklenen 2011 ödülünün değerlendirmesi; Mohsen Mostafavi, Ole Bouman, Anne Lacaton, Annette Gigon, Yvonne Farrell, Zhu Pei, Tarald Lundevall ve Lluis Hortet’ten oluşan jüri tarafından yapılacak.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/yazgan-tasarim-mimarlik-iki-projeyle-2011-mies-odulune-aday_85880.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • İnşaat Y. Mühendisi M. ATİLLA GÜÇLÜ. e-mail: atillaguclu@gmail.com www.deprem-ati.com Altıntepe - Bağdat Cd. Tipi Çk. Demirkan İş Mrk. No:1/27 Küçükyalı-İst. Tel:02164175788 Faks:01263889620 Cep:05358869303 Bu gibi Projelere meraklıyım. Statik-Çelik Hesaplarınızda avan çalışmalar sunarım. İzmir Karşıyaka Belediyesine L=60 m açıklıklı Spor Salonu Projesi yapıldı. Yıllardır kullanılıyor. İstanbul Bahçeşehir Belediyesine Yaptığım; Kapalı Yüzme havuzu ve Spor Salonu Projesi yapıldı. Kullanılıyor. 2010 yılında İstanbul-Beylikdüzü Belediyesine 37000 m2 alanlı Spor Kompleksi Projesini Yaptım. İhale aşamasında. Şu anda İstanbulda AUTOPIA Avrupanın en büyük Otomobil Alışveriş Merkezi Çelik Projelerini yapıyorum, Çalışmalarınızda Başarılar Dilerim. SAYGILARIMLA… Yıldız Teknik-1969 Dip.No:537 Oda No:6474 İBB.No:2591 YANITLA
  • Jüri'ye bakar mısınız. Komşumuz İran'dan üye var, mimarlık tarihine Büyük Usta Sinan'ı yetiştirmiş Türkiye'den bir kişi yok... Haçlı Savaçları devam ediyor... Özeleştirimize gelince, günümüz mimarlık dünyasında kendimize neden kalıcı bir yer edinemediğimizi sorgulamamız gerek... Ağa Han ödülü'nün sekreteryası, yıllardır Süha Özkan tarafından yürütüldü, bu sayede, uluslar arası platformda, ödül kazanan Değerli Mimar meslektaşlarımızın adlarını görebildik... Aday olan dostlarımıza tebriklerimizi ve başarı dileklerimizi sunarız! YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!