Yıldız Teknik’li Öğrencilerin Uluslararası Başarısı
Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan iki ekip, Phoenix Contact’ın düzenlediği Uluslararası Xplore 2008 Otomasyon Proje Yarışması’nda “Gökdelenler için cam temizleyici” adlı proje ile ikincilik ve “Quadrotor Hava Aracı” üçüncülük kazandı.
ıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan iki ekibin projeleri, Phoenix Contact’ın düzenlediği Uluslararası Xplore 2008 Otomasyon Proje Yarışması’nda ikincilik ve üçüncülük kazandılar.
Başvuruları 2007 yılında başlayan ve tüm dünyadan 100’ün üzerinde projenin katıldığı yarışmada Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden Prof.Dr. Galip Cansever ve ekibi “Gökdelenler için cam temizleyici” adlı proje ile 2.liği ve Mekatronik Mühendisliği Bölümünden Yar.Doç.Dr. Vasfi Emre Ömürlü ve ekibi “Quadrotor Hava Aracı” adlı proje ile 3. lüğü aldılar.
Phoenix Contact tarafından dördüncüsü düzenlenen ve Alman Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteklediği yarışmaya başvurular eğitim, bina otomasyonu, çevre, fabrika otomasyonu, ağ teknolojisi ve hobilere yönelik proje kategorilerinde gerçekleştirildi. Yarışmanın ana amacı uluslararası bir platformda genç yeteneklerin keşfedilmesi ve geleceğin mühendislerine yeni açılımlar sağlanması. Bununla beraber üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi neticesinde otomasyonun ekonomi üzerindeki katkılarına dikkat çekilmesi de hedefleniyor. Yarışmada ilk 100’e giren projelere maddi destek sağlanıyor ve dereceye giren kurumlar ile işbirliği sonucunda sanayinin ülke eğitimine doğrudan ve karşılıksız destek olması sağlanıyor.
|