Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

1. Ankara Şehircilik Bienali

İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı tarafından, "Kentte Bir Arada" sloganı ile ilki düzenlenecek Ankara Şehircilik Bienali, 13-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

yapi.com.tr

Toplantılar

1. Ankara Şehircilik Bienali
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 13 Kasım 2023
BİTİŞ TARİHİ: 26 Kasım 2023
DÜZENLEYEN:

İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı

+ Ajandama Ekle

2018 yılından bu yana şehircilik kültürü alanında faaliyet gösteren İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı, vakıf senedinde tanımlı iki ana faaliyetten birisi olan İlhan Tekeli Şehircilik Bienali’ni “Ankara Şehircilik Bienali” ismi altında gerçekleştirmeyi planlıyor. 2023 Ankara Şehircilik Bienali, kentlilerin “bir aradalık” üzerinden kendilerini var etmeleri, bir toplumu oluşturma ihtimalleri ve yöntemleri üzerine düşünmeyi amaçlamaktadır. Farklı düşüncelerin ve pratiklerin bir araya gelip fikir alışverişinde bulunabileceği, tartışıp oydaşmanın öğrenilebileceği bir kamusal kültürün oluşturulmasına ihtiyacın olduğunu görmekteyiz. Bu ihtiyaç etrafında şekillenen bienal etkinlikleri; bir arada var olma, düşünme, tartışma, tasarlama, üretme ve oydaşma pratiklerine ev sahipliği yapacaktır.

Eş-kuratörlerinin Sn. Doç. Dr. S. Bahar Yenigül (Gazi Üniversitesi) ile Sn. Doç. Dr. Deniz Altay Kaya (Çankaya Üniversitesi) olduğu Ankara Şehircilik Bienali’nde planlanan etkinlikler dört alt başlık altında toplanmaktadır:

1) Kentte birlikte düşünme, konuşma ve sorun çözme,
2) Kentte birlikte rekreasyon,
3) Kentte birlikte sanat,
4) Kentte birlikte üretmek ve öğrenmek.

Vakfın, Mayıs ayında başladığı hazırlıklar tüm hızıyla devam etmektedir. Bienal kapsamında Ankara'da bulunan üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, bağımsız gruplar yanı sıra Kent Araştırmaları Enstitüsü/İdealkent, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı, Ankara Kent Konseyi, Ankara Ticaret Odası ile işbirliği de yapmaktayız. Etkileşim içinde olduğumuz gruplar içinde araştırmacılar, sanatçılar, düşünürler, şairler, yazarlar yanı sıra daha birçok farklı hayat tecrübelerine sahip insanlar bulunmaktadır. Amacımız bu hayat tecrübelerinin kentte bir arada yapılan eylemin parçası olmasını sağlamak, kent ve kent bilincine katkı sağlamak, kent yaşamına anlam katmaktır. 

Etkinliğe katkı sağlamak için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/1-ankara-sehircilik-bienali_198898.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!