Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

1. Türk-Çin İş Forumu, İstanbul'da Toplanıyor

Türk Çin Sanayici İş Adamları Derneği (TÜÇSİAD) tarafından iki ülke yatırımcılarını ve iş adamlarını bir araya getirmek amacıyla düzenlenen iş forumunun ilki İstanbul'da gerçekleştirilecek. İkincisinin ise Çin'de yapılması ve geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor.

yapi.com.tr / AA
1

Toplantılar

1. Türk-Çin İş Forumu, İstanbul'da Toplanıyor
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 2 Haziran 2011 09:00
BİTİŞ TARİHİ: 3 Haziran 2011 18:00
YER: Istanbul Ceylan Intercontinental, Taksim, İstanbul
DÜZENLEYEN: Türk Çin Sanayici İş Adamları Derneği (TÜÇSİAD)
+ Ajandama Ekle

Türk Çin Sanayici İş Adamları Derneği (TÜÇSİAD) tarafından iki ülke yatırımcılarını ve iş adamlarını bir araya getirmek amacıyla düzenlenen iş forumunun ilki, 2-3 Haziran 2011 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek; ikincisinin ise Çin'de yapılması ve geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor. TÜÇSİAD tarafından yapılan açıklamada, dernek olarak, ''bu ilk dev buluşmayla 21. yüzyılın ipekyolu olma hedefinde ilk adımın atılmak istenildiği'' belirtildi. Türkiye ve Çin arasındaki ticari ilişkilerin 2000'den bu yana düzenli bir gelişim gösterdiği ifade edilen açıklamada, üst düzey ziyaretlerle ilişkilerin daha da sağlamlaştığı, ikili anlaşmaların ülkelerin gelecekte daha karlı ortaklıklara imza atacağını gösterdiği kaydedildi.

Açıklamada, ''Her ne kadar ilişkiler gelişmekte olsa da ikili ticaretteki dengesizlik, coğrafi uzaklık, lojistik ve taşımacılık alanında etkili anlaşmaların yapılmamış olması, bilgi eksikliği ve güvensizliğe dayalı ticari anlaşmazlıklar, iki ülkenin ticari ilişkilerinde en göze çarpan sorunlar olarak görünmektedir'' değerlendirmesine yer verildi.

Üye sanayici ve iş adamlarıyla müzakereler, Türkiye-Çin arasındaki ikili ticaret rakamlarının analizleri ve ortak yatırım potansiyelinin değerlendirilebilmesi bağlamında iş forumunu, 'maden, gıda, inşaat-müteahhitlik hizmetleri ve enerji' olmak üzere dört ana sektörde yapmaya karar verildiği belirtildi. Bu alanlardaki potansiyele ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı açıklamada, sektörler itibariyle katılması beklenen firmalar da sıralandı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng'in de forumun açılışına katılması bekleniyor.

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/1-turk-cin-is-forumu-istanbulda-toplaniyor_87605.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Bütün girişimcilere selam olsun. TÜCSİAD'a bu onurlu çalışması için teşekkürler. Çin seyahatlarıda fabrikaları gezdim. Gerçekten çok kaliteli ve düzgün ürünler imal ettiklerini biliyorum. Sadece aradaki ticareti saglıyan firmaların kar oranlarını yüksek tutması yüzünden bazen kalitesiz mal üretimine zorlandıgı kesindir. Tanınmış birçok üründen daha kaliteli ve ucuz mal ürettikleri saha çalışmalarım ve yaptıgım testlerle tarafımdan kesinlik kazanmıştır. Çin ürünleri üniversitede projelendirilip üretiliyor ve kesinlikle dünya normlarına uygundur. Herkese iyi çalışmalar. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!