Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

13. Uluslararası Enerji Arenası'nın Konusu 'Uluslararası Dönüşüm ve Enerjide Yeni Dönem'

Türkiye'nin doğal gaz ithalatına yönelik sürdürdüğü önemli uluslararası projeler ile özel sektörün gaz alım ve toptan satışına yönelik çalışmalar, İstanbul'da gerçekleştirilecek 13. Uluslararası Enerji Arenasında masaya yatırılacak.

yapi.com.tr / AA
1

Toplantılar

13. Uluslararası Enerji Arenası'nın Konusu 'Uluslararası Dönüşüm ve Enerjide Yeni Dönem'
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 8 Eylül 2011
BİTİŞ TARİHİ: 9 Eylül 2011
YER: İstanbul Cevahir Otel, Darülaceze Cad. No: 9 Okmeydanı, Şişli, İstanbul
DÜZENLEYEN: Stratejik Teknik Araştırmalar Merkezi (STEAM)
DİĞER BİLGİLER: T: (0312) 418 08 80 F: (0312) 427 08 90 E: steam@steam.com.tr
+ Ajandama Ekle

ürkiye'nin doğal gaz ithalatına yönelik sürdürdüğü önemli uluslararası projeler ile özel sektörün gaz alım ve toptan satışına yönelik çalışmalar, İstanbul'da gerçekleştirilecek 13. Uluslararası Enerji Arenası'nda masaya yatırılacak. Stratejik Teknik Araştırmalar Merkezi (STEAM) tarafından İstanbul Cevahir Otel'de düzenlenecek arenanın başlığı 'Uluslararası Dönüşüm ve Enerjide Yeni Dönem' olacak. Arenada, Irak gazının Nabucco projesine katılıp katılmayacağı gibi konuların yanı sıra enerji fiyatları ele alınacak.
    
Arenada 'Bölgesel Gaz Transit Projeleri ve Türkiye'de Gaz Piyasasının Gelişimi' çerçevesinde BP Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye Başkanı Rashid Javanshir 'Şah Deniz Gazının Güney Koridorunu Açmaktaki Önemi', Gazprom İhracat, Kontrat ve Fiyatlandırma Genel Müdürü Sergey Komlev 'Rusya'nın Bölgedeki Mevcut ve Planlanan Kontratları' konusunda birer sunum yapacak. Uluslararası Enerji Ajansı Baş ekonomisti Fatih Birol da enerji fiyatlarının geleceği konusunda bir sunumda bulunacak.
    
13. Uluslararası Enerji Arenası'nda, Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine doğalgaz taşımaya yönelik oluşturulan boru hattı projelerinin lider şirketlerinin de projelerde gelinen aşamayla ilgili sunum yapacak. Projeler, Türkiye'deki enerji şirketlerini ve müteahhit şirketleri de yakından ilgilendiriyor. Rusya'dan ithal edilen 6 milyar metreküplük doğal gaz kontratının özel sektör eliyle yenilenmesinin planlanması ile özellikle doğal gaz ticaretinde özel sektörün payının arttırılması çalışmaları da Arenanın bir diğer önemli konusunu oluşturacak.
    
Toplantının ikinci gününde Elektrik Üretim Projeleri ve Finansmanı ve Enerji Borsasının yanı sıra özel sektör yatırımları ve özelleştirmeler, yasal düzenlemeler gibi hususlarda konusunda özel şirketlerin üst düzey yöneticileri ile siyasi parti temsilcisi milletvekillerinin katılımı ile sorun ve çözüm platformu düzenlenecek.
    
Dört enerji bakanı bir araya gelecek
    
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılacağı Arenaya, Azerbaycan Enerji Bakanı Natık Aliyev, Gürcistan Enerji Bakanı Aleksander Khetaguri, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Enerji Bakanı Ashti Hawrami'nin katılması bekleniyor. Yıllık 10 milyar metreküp doğal gazın taşınması beklenen ve Şahdeniz projesinin ikinci ayağına yönelik ilgili tüm tarafların katılacağı toplantılarda, Bakanlar arasında önemli ikili görüşmeler yapılması bekleniyor.

13. Uluslararası Enerji Arenası programı için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/13-uluslararasi-enerji-arenasinin-konusu-uluslararasi-donusum-ve-enerjide-yeni-donem_88816.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • merhaba, bu konferans paralı mı ve lisans öğrencileri katılabilir mi? YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!