Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: CivilCon’24
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

6. Ulusal Mimari Koruma Proje...

14. Ulusal 2. Uluslararası Çevre Mühendisliği Kongresi - 2021

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen "Çevre Mühendisliği Kongresi" 9 - 11 Aralık 2021 tarihleri arasında çevrim içi gerçekleşecek.

yapi.com.tr

Toplantılar

14. Ulusal 2. Uluslararası Çevre Mühendisliği Kongresi - 2021
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 9 Aralık 2021
BİTİŞ TARİHİ: 11 Aralık 2021
YER: Çevrim içi
DÜZENLEYEN:

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası

WEB ADRESİ:

ucmk.org

TELEFON: 312 419 80 71
DİĞER BİLGİLER:

E. cmo@cmo.org.tr

+ Ajandama Ekle

Etkinlik Metni

1970‘lerden itibaren küresel düzeyde tartışılmaya başlanan, 1992 yılında ilk kez uluslararası sözleşmeye konu olan iklim değişikliği olgusu, hükümetlerin attığı, atmaya çalıştığı ya da atmaktan geri durduğu adımlar ile bugün bir kriz boyutuna ulaşmıştır. İklim krizi, insanlığın neden olduğu ve kendiyle birlikte tüm yaşam sistemlerini tehdit eden bir olguya dönüşmüştür.

İklim krizi nedeniyle dünya üzerindeki yaşam yükselen deniz seviyeleri, tükenen su kaynakları, kuruyan verimli topraklar, seller, yok olan türler, açlık, salgınlar ve göçler ile yaşama ya da yok olma ikileminin ortasına gelmiştir. Otuz yılı aşkın zamandır sera gazı emisyonlarını azaltma yönünde atılacak adımlar ve oluşturulacak politikalar tartışılmış, ancak iklim krizi karşısında savunmasız olan insanlığı ve onun neden olduğu kaderi yaşayan küresel ekosistem korunamamıştır. Artık daha kapsamlı, bütüncül ve radikal çözümler arama ve bu kriz karşısında yeni yaşam politikaları oluşturma gerçekliği ile karşı karşıya kalınmıştır.

Tam da bu gerçeklikten hareketle çevre sorunlarının önlenmesi ve giderilmesine yönelik idari, teknik, hukuksal ve politik süreçlerin özneleri arasında yer alan bir meslek örgütü olarak bir adım atıyoruz. Bugün çeşitlenerek ve derinleşerek küresel bir krize dönüşen çevre sorunlarının çözümlenmesi, çevre mühendisliği temelinde kamusal yararın, bilimin ışığında toplumcu politika ve ilkelerin oluşturulması, hayata geçirilmesi amacıyla Çevre Mühendisliği kongremizin bu yılki temasını "İklim Krizi ve Çevre Politikaları" olarak belirliyoruz.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası olarak, 1992 yılından bu yana, iki yılda bir farklı kentlerde düzenlemekte olduğumuz 14. Ulusal ve 2. Uluslararası Çevre Mühendisliği Kongresi‘nde, çevre mühendisliği mesleği ve çevre alanında üretilen çalışmaların en geniş kapsamda paylaşılması ve tartışılmasını amaçlamaktayız. Akademisyenlerin, öğrencilerin ve çevre alanında faaliyet gösteren kişi ve kurumların buluşturulmasını, mesleki ve çevresel konularının bilimsel bir düzlemde tartışılmasını hedeflendiğimiz kongremizi 09-10-11 Aralık 2021tarihlerinde çevrim içi olarak düzenliyoruz.

Kongre Dili Türkçe / İngilizce‘dir.

Tarihler

Kongre Tarihi: 09-10-11 Aralık 2021
Özet Son Gönderim Tarihi: 13 Agustos 2021
Özet Kabulü: 10 Ekim 2021
Tam Metin Gönderim Tarihi: 15 Ekim 2021

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/14-ulusal-2-uluslararasi-cevre-muhendisligi-kongresi---2021_185527.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!