Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"18. ve 19. Yüzyıllarda İstanbul"

Osmanlı Bankası Müzesi'nin Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlediği İstanbul Söyleşileri, Prof. Dr. Edhem Eldem'in "18. ve 19. Yüzyıllarda İstanbul: Değişim ve Gelişme" başlıklı konuşmasıyla devam ediyor. 10 Mart 2010 Çarşamba günü saat 18:30'da İTÜ Taşkışla binasında yapılacak söyleşide, söz konusu dönemde İstanbul'un değişen

yapi.com.tr

Toplantılar

"18. ve 19. Yüzyıllarda İstanbul"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 10 Mart 2010 18:00
YER: İTÜ Mimarlık Fakültesi, Taşkışla, İstanbul
DÜZENLEYEN: Osmanlı Bankası Müzesi
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 292 76 05
+ Ajandama Ekle

Osmanlı Bankası Müzesi'nin Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlediği İstanbul Söyleşileri, Prof. Dr. Edhem Eldem'in "18. ve 19. Yüzyıllarda İstanbul: Değişim ve Gelişme" başlıklı konuşmasıyla devam ediyor. 10 Mart 2010 Çarşamba günü saat 18:30'da İTÜ Taşkışla binasında yapılacak söyleşide, söz konusu dönemde İstanbul'un değişen dinamikleri ele alınacak.

18. ve 19. yüzyıllarda Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti İstanbul'un çok önemli bir değişim sürecinden geçtiğini vurgulayan Eldem, bu sürecin başlıca dinamiklerini ve safhalarını anlatacak. Söyleşide ayrıca; değişimde yerel ve dış etkenlerin payı, kentin algılanmasındaki değişim, modernleşme ile çevreleşme arasındaki gerilim gibi konular da irdelenecek.

Prof. Dr. Edhem Eldem

Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Eldem, 18. yüzyılda Osmanlı-Avrupa ticareti, Osmanlı mezartaşı kitabeleri, geç Osmanlı dönemi İstanbul'unda burjuvazinin gelişimi, Osmanlı Bankası tarihi, 19. yüzyıl Osmanlı biyografileri ve otobiyografik yazım konularında çalışıyor. Misafir öğretim üyesi olarak Berkeley, Harvard ve Paris'teki École des Hautes Études en Sciences Sociales'da görev yaptı. Aralarında, "Osmanlı Bankası", "Türkiye'de Kâğıt Para", "Bankalar Caddesi", "Galata", "Osmanlı Nişan ve Madalyaları", "İstanbul'da Ölüm" ve "Doğuyu Tüketmek"in de bulunduğu tarihi sergiler düzenledi. Yayınlarından bazıları: "18. Yüzyılda İstanbul'da Fransız Ticareti" Leiden, 1999; "Osmanlı Bankası Tarihi" İstanbul, 1999; "Doğu ile Batı Arasında Osmanlı Kenti" (Daniel Goffman ve Bruce Masters ile) Cambridge, 1999; "Türk Akdeniz'i" (Feride Çiçekoğlu ile) Paris, 2000; "İstanbul'da Ölüm. Osmanlı İslam Kültüründe Ölüm ve Ritüelleri" İstanbul, 2005; "Doğuyu Tüketmek" İstanbul, 2007; "Osmanlı Mezartaşı Kitabesi" (Nicolas Vatin ile) Paris-Leuwen-Dudley, 2007.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/18-ve-19-yuzyillarda-istanbul_77369.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!