Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2. Uluslararası Antakya Bienali

"Anlayışınız için teşekkür ederiz / Thank you for your understanding" başlıklı" 2. Uluslararası Antakya Bienali", 15 Ekim - 20 Kasım 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Küratörlüğünü Arzu Yayıntaş ve Dessislava Dimova'nın üstlendiği etkinlik, Antakya Akademisi Derneği tarafından düzenleniyor.

yapi.com.tr

Buluşmalar

2. Uluslararası Antakya Bienali
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 15 Ekim 2010
BİTİŞ TARİHİ: 20 Kasım 2010
YER: Antakya
DÜZENLEYEN: Antakya Akademisi Derneği
DİĞER BİLGİLER: elif@antakyabienali.org
+ Ajandama Ekle

Anlayışınız için teşekkür ederiz / Thank you for your understanding” başlıklı “2. Uluslararası Antakya Bienali”, 15 Ekim – 20 Kasım 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Küratörlüğünü Arzu Yayıntaş ve Dessislava Dimova'nın üstlendiği etkinlik, Antakya Akademisi Derneği tarafından düzenleniyor.

Bienal “Anlayışınız için teşekkür ederiz” başlığını, Simon Kentgens’in kamusal alanda yaptığı bir yerleştirmeden alıyor. Bienalde de sergilenecek olan bu eser, şehirde kamusal ve özel müdahalelerin ortak alanlarımızı işgal ettiği yerlerde sık sık karşımıza çıkan ilanları, tabelaları işaret ediyor. Antakya kenti bağlamında ise, şehir ve sakinleri arasındaki ilişkiyi ve ayrıca bienal ile yerel halk arasındaki ilişkiyi, birbirini anlamaya ve birlikte çalışmaya yönelik ortak bir çaba olarak ele almanın bir yolu olarak açıklanıyor. Daha genel anlamda “Anlayışınız için teşekkür ederiz”, hem sergide hem de şehirde kamu olarak yer alabileceğimiz ortak bir zemin bulma olanağını / olanaksızlığını araştırıyor.

Türkiye, Hollanda, Bulgaristan, Almanya, Lübnan, Filistin, Hırvatistan ve Kazakistan'dan 40’a yakın sanatçının katılımıyla gerçekleştirilen 2. Uluslararası Antakya Bienali, Antim İş Merkezi’nde konuşlandığı gibi kamusal alanda sergilenen birçok eseri de kapsayacak.

Bünyesindeki tüm etkinlikler ücretsiz olarak izlenebilecek olan 2. Uluslararası Antakya Bienali, hızlı bir dönüşüm ve küreselleşme sürecindeki Antakya’ya odaklanırken, aynı zamanda bienalin kendi küresel, geçici ve ihraç edilebilir yapısını da tartışmaya açacak.

Bienal, ortak varlığımızın bugün nasıl şekillendirildiğini sorgulamak için, uluslararası sanatçılara ve Antakyalılara müşterek bir alan sunacak. 15 – 17 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan açılış etkinlikleri kapsamında, tam da bu anlamda çeşitli performanslar ortaya koyulacak. Ayrıca sergi süresince farklı mahallelerde devam edecek açık hava video gösterimleri, atölye çalışmaları, açık oturum ve paneller de bienalin birer parçası olacak.


Açılış Etkinlikleri

15 Ekim 2010 Cuma
Gün icinde şehrin farklı noktalarında Işıl Eğrikavuk'un peformansı
16:30 Ivan Moudov "Turk Sushisi" Performansı
17:30 Açılış töreni
18:30 Simon Kentgens ve  Bastiaan Schevers rock konseri (yerel şarkıcıların işbirliği ile)

16 Ekim 2010 Cumartesi
Gün icinde şehrin farklı noktalarında Işıl Eğrikavuk'un peformansı
16:00 Avlu Toplantısı: Şehir Hakkı
17:00 Panel

17 Ekim 2010 Pazar
Gün icinde şehrin farklı noktalarında Işıl Eğrikavuk'un peformansı
14:00 Mary Hyunhee Yemek Pişirme Performansı: Bienal Pazar Öğle Yemeği


Antakya Bienali Sanatçı Listesi

Adalet Akbaş / Muhammad Ali  / Günay Alkan / Burak Arikan  / Vartan Avakian  / Pierre Bismuth  / Hakan Bitmez  / Luchezar Boyadjiev  / Rana Çuhadaroğlu / Burak Delier  / Hülya Dolaş  / Natalya Dyu  / Işil Eğrikavuk  / Volkan Eray  / Mehmet Fahraci / Emel Sikar Genç  / Nadi Guler & M. Hasan Demirci  / Özlem Günyol & Mustafa Kunt  / Sanja Ivekovic / Simon Kentgens / Fevziye Koku / Daniela Kostova / Cüneyt Kurt  / Ghassan Maasri  / Renzo Martens  / Ivan Moudov  / Vesselina Nikolaeva / Bora Petkova  / Ferhat Özgür  / Larissa Sansour  / Bastiaan Schevers  / Aygül Sezer / Mary Hyunhee Song  / Emel Sökmen / Fatih Tan / Kezban Tatli / Sevgi Tatli / Güneş Terkol  / Varol Topac  / Issa Touma  / Gönül Türker / Macide Yalçinkaya & Zehra Güzel / Fadi Yazigi  / Mediha Yeniocak / Ediz Yenmiş  / Ela Yilmaz / Sevcan Yilmaz / Nalan Yirtmaç

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/2-uluslararasi-antakya-bienali_82952.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!