Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"21.Yüzyılda Yaratıcı Şehirler ve Endüstriler" Sempozyumu

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Kent Kültürü Yönetmenliği etkinlikleri kapsamında ve Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi işbirliğiyle düzenlenecek olan "21.Yüzyılda Yaratıcı Şehirler ve Endüstriler Sempozyumu" 11 - 12 Kasım 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

yapi.com.tr

Toplantılar

"21.Yüzyılda Yaratıcı Şehirler ve Endüstriler" Sempozyumu
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 11 Kasım 2010
BİTİŞ TARİHİ: 12 Kasım 2010
YER: Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu, Yıldız, Beşiktaş
DÜZENLEYEN: İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi işbirliğiyle.
DİĞER BİLGİLER: ytuyes@gmail.com
+ Ajandama Ekle

anchester Üniversitesi’nden kültür ekonomisi uzmanı İsmail Ertürk’ün girişimleri sonucunda hayata geçirilen sempozyum, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü (UNCTAD), T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Odası ve “Yaratıcı Şehirler” kavramını ortaya koyan Charles Landry’nin katılımında ve YTÜ ev sahipliğinde düzenleniyor.

Açılışı, Türkiye’den ve diğer ülkelerden üst düzey temsilciler ile Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü (UNCTAD) Genel Sekreteri Dr. Supachai Panitchpakdi tarafından yapılacak olan “21.Yüzyılda Yaratıcı Şehirler ve Endüstriler Sempozyumu”, 40 kadar konuşmacıyı ağırlayacak. Sempozyumda “Yaratıcı Şehir ve Endüstriler: Gelecek Tasarıları ve Zorlukları”, “Yaratıcı Şehirlere Küresel Bakış”, “Ulusal ve Kentsel Ekonomik Büyüme Modeli Olarak Yaratıcı Endüstriler 1-2”, “Yaratıcı Endüstriler ve Girişimciler”, “Küresel Şehirlerin Derecelendirilmesinde Yaratıcı Endüstrilerin Rolü” başlıkları altında 6 oturum izlenebilecek.

İkinci günün sonunda ise İsmail Ertürk ve Charles Landry’nin moderatörlüğündeki “İstanbul: Kültür Başkenti’nden Küresel Yaratıcı Şehre” başlıklı bir yuvarlak masa oturumu yapılarak İstanbul’da kısa vadede kurulması planlanan Yaratıcı Şehirler ve Endüstriler Enstitüsü hakkında görüşler paylaşılacak.

İki gün sürecek sempozyumun katılımcıları arasında UNCTAD Yaratıcı Endüstri Programı Şefi Edna Dos Santos Duisenberg, Hong Kong Çin Üniversitesi’nden Kültürel Gelişim Merkezi Başkanı Desmond Hui, Mt Auburn Ortaklığı Başkanı Beth Siegel, WIPO, Birleşmiş Milletler Temsilcisi Dr. Dimiter Gantchev, John Howkins Yaratıcı Ekonomi Araştırma Merkezi Başkanı John Howkins gibi uluslararası konukların yanı sıra Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Ruhi Ayangil, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, Psikolog, yazar Gündüz Vassaf, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Üyesi Ataman Onar, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Borusan Holding CEO’su Agâh Uğur, Mimar ve Tasarım Yöneticisi Aslı Kıyak İngin, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Eğitim Projeleri Danışmanı Fikret Toksöz, İstanbul 2010 AKB Ajansı Kentsel Projeler Direktörü Yeşim Yalman ve Dr. Seza Sinanlar Uslu gibi uzman isimler yer alacak.

11 ve 12 Kasım 2010 tarihlerinde YTÜ Oditoryumu’nda gerçekleşecek sempozyumun dili İngilizce ve Türkçe olacak; dileyenler ise simultane çeviri hizmetinden yararlanabilecek. Ücretsiz ve halka açık olarak gerçekleştirilen sempozyum hakkında daha kapsamlı bilgi için lütfen tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/21-yuzyilda-yaratici-sehirler-ve-endustriler-sempozyumu_83547.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!