Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“4 Cephe 4 Mimar - Detaydan Bütüne Cephe Çözümleri"

Çuhadaroğlu, dünyaca ünlü dört mimarı, “4 Cephe 4 Mimar” konferansında buluşturuyor.

yapi.com.tr

Toplantılar

“4 Cephe 4 Mimar - Detaydan Bütüne Cephe Çözümleri"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 16 Mayıs 2013 13:45
BİTİŞ TARİHİ: 16 Mayıs 2013 18:00
YER: Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), Fulya
ŞEHİR: İstanbul
DÜZENLEYEN:

Çuhadaroğlu tarafından, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) organizasyonu ile.

TELEFON: 212 266 70 70
DİĞER BİLGİLER:

A: Fulya Mah. Yeşilçimen Sok. No: 12/430 34394 Fulya, İstanbul

+ Ajandama Ekle

Yenilikçi yapıların çözüm ortağı Çuhadaroğlu tarafından, 16 Mayıs 2013 Perşembe günü Yapı-Endüstri Merkezi (YEM)'de düzenlenecek olan konferansta, ünlü mimarlar Murat Tabanlıoğlu (Tabanlıoğlu Mimarlık), Jaques Ferrier (JFA, Fransa), Salih Küçüktuna (Uras+Dilekçi) ve Frédéric Gadan (BVFG, Fransa) bir araya gelecek.

Yaratıcılığın, malzeme ve uygulamayla desteklenmesi sonucunda nitelikli yapılara imza atılıyor. Günümüzde başlı başına bir uzmanlık alanı haline gelen cephe tasarımı konusu, dünyaca ünlü mimarların yaratıcı cephe tasarımlarını masaya yatıracakları "4 Cephe 4 Mimar - Detaydan Bütüne Cephe Çözümleri" toplantısı ile gündeme geliyor.

Hachette Livre, JFA jacques ferrier architectures. © ferrier production

Yaratıcı cephe çözümlerinin örnekler üzerinden tartışılacağı toplantıda; Zorlu Tower (Tabanlıoğlu Mimarlık), Hachette Livre (JFA), Demirci Plaza (Uras Dilekçi Mimarlık) ve Centre Municipal de Santé Gennevilliers (BVFG Architects) projeleri değerlendirilecek.

Centre Municipal de Santé Gennevilliers, BVFG Architects.


Program
Akışı


13:45 Açılış Konuşması
Nejat ÇUHADAROĞLU, Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama A.Ş, Yönetim Kurulu Üyesi

14:00
Zorlu Tower Projesi / Türkiye
Murat TABANLIOĞLU, Tabanlıoğlu Mimarlık

14:30 
Hachette Livre Projesi / Fransa
Jaques FERRIER, JFA

15:00 Kahve Arası

15:15 Demirci Plaza Projesi / Azerbaycan
Salih KÜÇÜKTUNA, Uras+Dilekçi Mimarlık

15:45 Centre Municipal de Santé Gennevilliers Projesi / Fransa
Frédéric GADAN, BVFG Architects

16:15
Kokteyl

Türkçe ve Fransızca gerçekleşecek sunumlar, simultane olarak tercüme edilecek. Sınırlı kontenjan nedeniyle etkinliğe önceden kayıt yaptırılması gerekiyor.

Kayıt için tıklayınız. Konuşmacı bilgileri için ilerleyiniz.

Frédéric Gadan

1989’da Jean Nouvel’in atölyesinde çalışan Frédéric Gadan, 1992'de mimarlık eğitimini tamamlamış ve aynı yıl Valero-Gadan mimarlık ofisini kurmuştur. Yaklaşık 30 çalışanıyla Valero-Gadan şehircilik, toplu konut yapımı, spor kompleksleri, okul, hastane, sınai ve idari yapılar gibi farklı alanlarda projeleri hayata geçirmektedir. Bu süreçte, Valero-Gadan Fransa’da bir çok ödül kazanmıştır. İnşaat ya da onarım gibi alanlarda uygulanan tüm projelerde çevrenin korunması ve sürdürülebilir gelişme, ofisin araştırma sürecinin ayrılmaz bir parçasını oluşturmaktadır.

Jacques Ferrier


foto: Agence Vu

Mimarlık eğitimini 1985’te tamamlayan ve 1990’da Paris’te kendi mimarlık ofisini açan Jacques Ferrier, sürdürülebilir bir toplum için bir mimari oluşturmak amacıyla kamu binaları, kültür merkezleri, büro ve toplu konutlar tasarlamıştır.

Sanayicilerle işbirliğine giren Ferrier, yenilikçi araştırma faaliyetleri geliştirmiştir. Concept Office denen karma büro projeleri ve Paris’teki La Défense’da bulunan Hypergreen kulesi, megapollerde oluşabilecek çevre sorunlarının ve bunların ortaya çıkaracağı kazanımların ya da kayıpların bilincinde olan yarının mimarisine bir pencere açmıştır.

Ferrier’nin gelecekteki kentlere hümanist bakış açısı, günümüzün şehircilik biliminde olması gerekene karşılık gelen Şangay’daki Fransa Pavyonu için tasarladığı “Ville Sensuelle” (Duyusal Kent) kavramında kendisini tam anlamıyla ifade etmektedir.

Çok sayıda mimarlık ödülünün sahibi olan Jacques Ferrier’nin Fransa’da ve yurtdışında kitapları yayınlanmıştır. Ferrier, ayrıca Fransa ve yurtdışında konferanslar vermiştir.

Murat Tabanlıoğlu

1960 yılında İstanbul'da doğan Murat Tabanlıoğlu, orta ve lise tahsilini İstanbul Erkek Lisesi'nde tamamladıktan sonra, Viyana Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden 1992 yılında mezun oldu. Okulun ardından Viyana'da önemli mimarlarla kazandığı deneyimle Türkiye'ye dönerek 1990 yılında babası Dr. Hayati Tabanlıoğlu ile birlikte Tabanlıoğlu Mimarlık'ı kurdu.
 
Son dönem projelerinden bazıları İstanbul’da Levent Loft I ve II, Kanyon, İstanbul Sapphire, Carrefour City Park ve Metro Center alışveriş merkezleri, CNN Türk ve Kanal D televizyonlarının yer aldığı Medya Merkezi. Doğan Medya Grubu için İstanbul, Ankara ve İzmir’de baskı merkezleri ile ofis binaları. Galataport, İstanbul Modern, Nova ve Tunaçelik Fabrikaları, Hannover Expo 2000 Türkiye Pavyonu, Dubrovnik’te Hotel Rixos Libertas, Kazakistan’da Palace of Peace, Expo Center, Abbaya Ofis Kulesi, Moskova’da konut, Kiev’de mix-use kompleks, Amman’da Officers Tower’dır.
 
Tabanlıoğlu’nun ulusal ve uluslararası değerlendirmelerde ve yarışmalarda aldığı ödüllerden bazıları: 1988 "Bodrum Uluslararası Havalimanı Projesi" Birincilik Ödülü, 2000 Ankara Doğan Printing Center “Europe for Constructional Steelwork” Avrupa’daki en iyi dört çelik yapıdan biri, 2001 İstabul Belediyesi Ofis Binası Birincilik Ödülü, 2002 Medya Town Mimarlar Odası'nı Yapı Tasarım Ödülü, Galataport ve Istanbul Modern ile 2005 Cityscape Architectural Review Awards’da iki ayrı dalda Büyük Ödül, yine Architectural Review Awards’ta 2006’da Kanyon ile aldığı Büyük Ödül.

Salih Küçüktuna



2001 Yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. 1998-2004 yılları arasında GAD Architecture' da Tasarımcı Mimar olarak çalıştı. 2005 yılından itibaren UrasxDilekci Mimarlık’ta çalışmaya başladı. 2007 yılından itibaren çeşitli ulusal ve uluslararası workshoplarda yürütücü olarak görev aldı. 2008-2011 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Bilgisayar Ortamında Mimarlık Anabilim Dalına bağlı olarak Mimari Tasarıma Giriş ve Mimari Tasarım 1 Proje stüdyolarında konuk öğretim görevlisi olarak ders verdi. 2009 yılından itibaren bütün akademik çalışmalarını studio5 (studyo5.blogspot.com) adı altında internet tabanlı blogunda topladı. 2007 yılından itibaren UrasxDilekci Mimarlık'a ortak oldu. Profesyonel mimarlık çalışmalarını halen burada sürdürmektedir. 2001 yılından itibaren akademik çalışmalarına Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde konuk öğretim görevlisi olarak devam etmektedir.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/4-cephe-4-mimar---detaydan-butune-cephe-cozumleri_108283.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!