Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

53. Venedik Bienali Başladı

Dünyanın en önemli modern sanat etkinliklerinden biri olan Venedik Bienali, başladı. Genel konseptini “Dünyalar Kurmak” olarak belirlenen bienalde Türkiye, ''Lapses'' başlıklı proje ile yer alıyor. Daniel Birnbaum’un küratörlüğünü üstlendiği etkinlik 22 Kasım’a kadar sürecek.

yapi.com.tr

Buluşmalar

53. Venedik Bienali Başladı
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 7 Haziran 2009
BİTİŞ TARİHİ: 22 Kasım 2009
YER: Venedik, İtalya
+ Ajandama Ekle

ünyanın en önemli modern sanat etkinliklerinden biri olan Venedik Bienali, başladı. Genel konseptini “Dünyalar Kurmak” olarak belirlenen bienalde Türkiye, ''Lapses'' başlıklı proje ile yer alıyor. Daniel Birnbaum’un küratörlüğünü üstlendiği etkinlik 22 Kasım’a kadar sürecek.

Bu yıl 53.’sü düzenlenen Venedik Bienali’ne 77 ülkeden toplam 90 sanatçı çeşitli çalışmalarıyla katılıyor. Bienal kapsamında sergilenecek işler arasında Michelangelo Pistoleto’nun kırık bir ayna kullanarak tasarladığı Seventeen One Less, Rus sanatçı Andrei Molodkin’in insan kanı içeren The Red and the Black ve diğer bir Rus sanatçı Alexei Kallima’nın Rain Theorem adlı eserleri dikkat çekiyor.

Son dört yıldır Uluslararası Venedik Bienali'ne katılan Orta Asya pavyonu ise, Vittorio Urbani'nin komiserliği ve Türkiye'den Beral Madra'nın küratörlüğünde izleyicilerle buluşarak Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan'dan çıkan son dönem güncel sanat birikimini ortaya koyuyor. İnsancıl Gelişim Enstitüsü'nün (The Humanist Institue for Development) desteğiyle hazırlanan pavyon Venedik'in önemli saraylarından Palazzo Molin'de yer alıyor.

Venedik Bienali'nde sunulacak “Lapses'' projesi Dış İşleri Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilirken, projenin koordinatörlüğünü İstanbul Kültür Sanat Vakfı ve  projenin küratörlüğünü Başak Şenova üstlenmişti.


http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/53-venedik-bienali-basladi_69616.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!