Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

602. GECE

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü tarafından düzenlenen Çarşamba Seminerleri, 10 Mart'ta Türkiye edebiyatının son yıllardaki en önemli isimlerinden Murat Gülsoy'u konuk ediyor.

yapi.com.tr

Toplantılar

602. GECE
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 10 Mart 2010 11:00
YER: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Fındıklı, İstanbul
DİĞER BİLGİLER: Doç. Dr. Murat Cemal Yalçıntan T: (212) 252 16 00 E: muratcy@msu.edu.tr
+ Ajandama Ekle

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü tarafından düzenlenen Çarşamba Seminerleri, 10 Mart'ta Türkiye edebiyatının son yıllardaki en önemli isimlerinden Murat Gülsoy'u konuk ediyor. Gülsoy, seminerin tanıtım metni ile izleyicileri bir başka dünyaya davet ediyor:

602. GECE
Kendini Fark Eden Hikâye

“Hiçbiri, tüm o gecelerin içindeki büyülü 602. gece kadar altüst edici değildir. Bu garip gecede sultan, Şehrazat’ın dudaklarından kendi hikâyesinin döküldüğünü duyar. Tüm diğer hikâyeleri ve dolayısıyla kendisini de kapsayan o hikâyenin başını duyar. Acaba okur bu iç içe geçmenin taşıdığı geniş olasılıkları ve tehlikeyi açıkça hisseder mi? Eğer Şehrazat anlatmayı sürdürürse, bin bir gecenin sonsuz ve döngüsel hale gelmiş olan hikâyesinde kısılı kalan sultan ebediyen masalını dinlemeye devam edecektir… Bin Bir Gece Masalları’nda Şehrazat birçok hikâye anlatır; bunlardan biri, adeta Bin Bir Gece Masalları’nın kendisidir.”

Kendi içine doğru genişleyen resimler, sonsuzluğa doğru düşme hissi veren hikâyeler, roman kahramanı olduğunun farkında olan metakurmaca karakterler, kendinin aynası olan metinler üzerinden modernist edebiyatı yeniden düşünmek… Söyleşinin anahtar kavramlarından bazıları Mise en Abyme, Las Meninas, Milgram Deneyi, Entartete Kunst, Droste Etkisi şeklinde sıralanıyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/602-gece_77374.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!