Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

"7 Tepenin 7 Mimarı" Brüksel'de

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından desteklenen "7 Tepenin 7 Mimarı" sergisi 23 Şubat'ta Brüksel'de "Istanbul Center In Brussels"de açılıyor. Küratörlüğü ve organizasyonunu Dünya Mimarlık Topluluğu'nun üstlendiği sergi Torino, Berlin ve Jakarta'nın ardından "Türk Mimarlığı Şimdi" projesi kapsamında bu kez Avrupa'nın kalbinde

yapi.com.tr
1

Sergiler

"7 Tepenin 7 Mimarı" Brüksel'de
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 23 Şubat 2010 16:00
BİTİŞ TARİHİ: 21 Mart 2010
YER: Istanbul Center In Brussels (ICiB), Brüksel, Belçika
DÜZENLEYEN: Dünya Mimarlık Topluluğu
+ Ajandama Ekle

STRONG>İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından desteklenen “7 Tepenin 7 Mimarı” sergisi 23 Şubat’ta Brüksel’de “Istanbul Center in Brussels”da açılıyor. Küratörlüğünü ve organizasyonunu Dünya Mimarlık Topluluğu’nun üstlendiği sergi Torino, Berlin ve Jakarta’nın ardından “Türk Mimarlığı Şimdi” projesi kapsamında bu kez Avrupa’nın kalbinde sanatseverlerle buluşuyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programı kapsamında, küratörlüğünü Dünya Mimarlık Topluluğu başkanı, eski Ağa Han Mimarlık Ödülü Genel Sekreteri Mimar Prof. Suha Özkan ve eski diplomat Şefik Onat tarafından gerçekleştirilen “7 Tepenin 7 Mimarı” sergisi İstanbul’un çağdaş yüzünü Avrupa’ya yansıtmayı hedefliyor.

Sergiyle birlikte çağdaş Türk mimarlığının önde gelen temsilcileri Emre Arolat, Can Çinici, Teğet Mimarlık adına Mehmet Kütükçüoğlu ve Ertuğ Uçar, Şevki Pekin, Nevzat Sayın, Tabanlıoğlu Mimarlık adına Melkan Gürsel ve Murat Tabanlıoğlu ile Han Tümertekin üçüncü binyılın başlarında modernist değerlere bağlı eserlerle uluslararası platformda kendi kişiliklerini yaratıyorlar.

Türk Mimarlığı şimdi

Dünya Mimarlık Topluluğu’nun organizasyonunda 2008 yılında Torino’da, 2009 yılında ise Berlin ve Jakarta’da sanatseverlerle bir araya gelen “Türk Mimarlığı Şimdi” projesi kapsamında, çizim, video art ve fotoğraflardan oluşan eserlerin sergi sırası bu kez Brüksel’de.

“Istanbul Center in Brussels”da açılacak olan sergi öncesinde, “Çağdaş Mimari ve Kentsel Uygulamalar"ın tartışılacağı konferans yer alacak.  Konferansta BBA Belçika Yapı Ödülleri Başkanı ve AIAB Mimarlık Enstitüleri Kurucu Başkanı Profesör Jan Bruggemans ile Kentsel Çevre Vakfı Başkanı ve Uluslararası Kent ve Bölge Plancıları Derneği Eski Başkanı Profesör Pierre Laconte da birer konuşma gerçekleştirecek.

Program:

16.00-17.30 
Açılış Konuşmaları
Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol
Dünya Mimarlık Topluluğu Başkanı Suha Özkan

17.30 19.00 Konferans
BBA Belçika Yapı Ödülleri Başkanı ve AIAB Mimarlık Enstitüleri Kurucu Başkanı Profesör Jan Bruggemans
Kentsel Çevre Vakfı Başkanı ve Uluslararası Kent ve Bölge Plancıları Derneği Eski Başkanı Profesör Pierre Laconte

19.00
Açılış kokteyli

Serginin gerçekleştirilmesine Istanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ile birlikte AUTODESK, MOB Mobilya & Dekorasyon,  Schüco International KG, KONE Asansör Sanayi ve Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) de katkı sağlıyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/7-tepenin-7-mimari-brukselde_76876.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Seçilen meslektaşlarımı kutlarım yürekten... Sorularım var... 01.Seçimin hangi ktiterlerle yapıldığı... 02.Ne zaman yapıldığı... 03.Yapıldıysa duyurusunun nasıl yapıldığı şeklindedir... Meslek aşkına bu sorularıma yanıt bulabilecek miyim... Bekleyeceğim... Mehmet AKKOL Y.Mimar/DGSA YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!