Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

8.Sanayi Kongresi: 'Sürdürülebilir Rekabet Gücü: Kriz Sonrası Yeni Yön'

Ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşların üst düzey temsilcilerinin konuşmacı olarak yer alacağı İSO 8. Sanayi Kongresi ve İnovasyon Sergisinde, yaşanan küresel kriz ve ekonomide yaşanan gelişmeler ışığında Türk sanayii açısından geleceğe dönük beklentiler ve başarı için yeni bir yol haritası konuları konuşmacıların görüş ve önerileriyle

yapi.com.tr

Toplantılar

8.Sanayi Kongresi: 'Sürdürülebilir Rekabet Gücü: Kriz Sonrası Yeni Yön'
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 15 Aralık 2009 09:30
BİTİŞ TARİHİ: 16 Aralık 2009 19:30
YER: WOW Uluslararası Kongre Merkezi, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi, 34149 Yeşilköy / İstanbul
DÜZENLEYEN: İstanbul Sanayi Odası
+ Ajandama Ekle

Ana teması 'Sürdürülebilir Rekabet Gücü: Kriz Sonrası Yeni Yön' olarak belirlenen 8. Sanayi Kongresi ve İnovasyon Sergisi, 15 - 16 Aralık 2009 tarihlerinde gerçekleştirilecek. İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından 2002 yılından bu yana düzenlenmekte olan ve Ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşların üst düzey temsilcilerinin konuşmacı olarak yer alacağı kongrede, yaşanan küresel kriz ve ekonomide yaşanan gelişmeler ışığında Türk sanayii açısından geleceğe dönük beklentiler ve başarı için yeni bir yol haritası konuları konuşmacıların görüş ve önerileriyle değerlendirilecek. Türkçe ve İngilizce olarak gerçekleştirilecek kongrede, simultane çeviri servisi olacak.

Sanayi Kongresi, bir 'inovasyon sergisi'ne de evsahipliği yapacak. İnovasyon sergisiyle, firma ve kurumların yenilikçi ve teknoloji öncelikli ürün veya sonuçlanmış projelerini tanıtmaları ve işbirlikleri oluşturabilmeleri amaçlanıyor. Firmalar ve kurumlar, sergiye konu ürün veya sonuçlanmış projelerini 'bilgi', 'fikir ve proje' ve 'inovasyon' tematik alanlarında yer alacak standlarda sergileyecekler.

Program için tıklayınız

Konuk konuşmacılar

DR. IAN GOLDIN, Oxford Üniversitesi James Martin 21st Century Direktörü

“Küresel Değerlendirme ve Türkiye”

Dünya Bankası Başkan Yardımcısı (2003-2006) ve Kalkınma Politikası Direktörü (2001–2003) olarak görev yapmış olan Dr. Ian Goldin Banka’nın araştırma ve strateji politikalarının oluşturulmasında kilit bir rol üstlenmiştir. Bu dönemde, İngiltere ve diğer Avrupa, Kuzey Amerika ve gelişmiş ülkelerle ilişkilerden sorumlu olan Dr. Goldin, Birleşmiş Milletler ve diğer ortaklarla işbirliklerini yönetmiştir. Güney Afrika Kalkınma Bankası Genel Müdürü olarak 1996–2001 yılları arasında Güney Afrika’da görev yapan Dr. Goldin bu dönemde Başkan Nelson Mandela’nın danışmanlığını yapmıştır. Dr. Goldin, Banka’nın Güney Afrika’daki 14 ülkenin kalkınmasında önemli rol almasını sağlamıştır. Bu dönemde çeşitli Hükümet Komitelerinde ve Kurullarda da yer alan Dr. Goldin, Güney Afrika Olimpiyatlarının Finansal Direktörlüğünü de yürütmüştür.

Daha önceki dönemde, Londra’da Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nda (EBRD) Baş Ekonomist olarak çalışan Dr. Goldin, Paris’te OECD Kalkınma Merkezi’nde Program Direktörü olarak Ticaret, Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma programlarını yürütmüştür.

Güney Afrika doğumlu olan Dr. Ian Goldin, lisans derecesini Cape Town Üniversitesi’nde almış ve yüksek lisansını London School of Economics’te, doktorasını ise Oxford Üniversitesi’nde tamamlamıştır. 
Fransa Hükümeti tarafından Şövalye ünvanı verilen ve Dünya Ekonomik Forumu’nda “Yarının Küresel Lideri” olmaya aday gösterilen Dr. Goldin, kalkınma ve araştırma alanındaki katkılarından dolayı yüksek bir tanınırlık kazanmıştır.

Dr. Goldin, 50’nin üzerinde makale ve aralarında en çok bilinenleri “Kalkınma için Küreselleşme: Ticaret, Finans, Yardım, Göç ve Fikirler” (2007) ve “Sürdürülebilir Kalkınmanın Ekonomisi”nin (1995) de bulunduğu 12 kitap yayınlamıştır. Dr. Goldin, Oxford Balliol Koleji’nin Direktörlüğünü yürütmektedir. Dr. Ian Goldin teknoloji, bilim, iklim değişikliği, demografi ve şirketler ile hükümet politikaları üzerinde etkili olabilecek diğer faktörler ile ilgili küresel gelecek trendler konularında uzmandır.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/8-sanayi-kongresi-surdurulebilir-rekabet-gucu-kriz-sonrasi-yeni-yon_74579.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!