Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

A Space Between / Aramızdaki Mekân

Eleni Kotsoni, Raziye Kubat ve Çağrı Saray'ın işlerinden oluşan, Piraeus Bank Grup'un Kültür Vakfı'nın projesi olarak hayata geçirilen güncel sanat sergisi, "A Space Between / Aramızdaki Mekân", mekâna özel bir enstalasyon olarak, nesneler, çizimler ve resimler ile Yunan ve Türk sanatçılar arasında diyalog açan bir etkinlik oluşturuyor.

yapi.com.tr

Sergiler

A Space Between / Aramızdaki Mekân
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 30 Temmuz 2010
BİTİŞ TARİHİ: 19 Eylül 2010
YER: Sanat Limanı, Tophane, İstanbul
DÜZENLEYEN: Piraeus Bank Grup Kültür Vakfı, İstanbul 2010 AKB Ajansı işbirliği ile.
DİĞER BİLGİLER: A: Meclis-i Mebusan Caddesi, Liman İşletmeleri Sahası, Antrepo No:5, Tophane - İstanbul T: (212) 243 90 74 sanatlimani@istanbul2010.org
+ Ajandama Ekle

ophane’deki Antrepo No: 5, İstanbul’da gerçekleşecek olan yerel ve uluslararası sergiler için talep edilen mekan ihtiyacını karşılamak üzere İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından yenilenerek “İstanbul 2010 AKB Sanat Limanı”na dönüştürüldü. Mekanda paralel olarak görücüye çıkan dört etkinlikten biri, Eleni Kotsoni, Raziye Kubat ve Çağrı Saray’ın işlerinden oluşan “A Space Between / Aramızdaki Mekân” sergisi…

Kar amacı gütmeyen bir kurum olarak, Yunanistan’ın sanayi öncesi ve sanayileşme sürecindeki gelişmesini araştırmayı ve göstermeyi hedefleyen Piraeus Bank Grup’un Kültür Vakfı projesi olarak hayata geçirilen güncel sanat sergisi, mekâna özel bir enstalasyon olarak nesneler, çizimler ve resimler ile Yunan ve Türk sanatçılar arasında diyalog açan bir etkinlik oluşturuyor.

Serginin açıklama metninde, Eleni Kotsoni’nin işleri hakkında şu ifadelere yer veriliyor:

“Eleni Kotsoni’nin eseri, genellikle mekân kavramını düşüncenin yeri olarak ve geçiş kavramını bir güzergâh ve kayıtlama olarak belirtir. Yarattığı mekâna özel yerleştirmelerde, çizimler, resimler, fotoğraflar, dokunmuş kumaşlar, tahta parçaları, gündelik yaşamın basit malzemeleri ve eski eserlerinden geriye kalan parçaları kullanır; böylece bir çeşit ‘günce mekânı’ yaratır.

“Çizimlerinde örnek uygarlık motifleri kullanır; bunları sürekli bir düzenleme sürecinde tanımlar. Bir ön bakışla sayısız rastlantısal biçimlere uyarlanabilen, çeşitli öğelerden oluşan ve izleyicinin içinde kendisinin var olabileceği bir mozaik oluşturur.”

“Aramızdaki Mekan” sergisinde Raziye Kubat’ın “A4 Ahşap Sayfalar” ve “Türkiye Vapuru” çalışmaları da yer alıyor. “A4 Ahşap Sayfalar”, sanatçının İspanya’daki konuk sanatçı programına katılımı süresince ürettiği, küçük ahşap kartlar üzerine farklı tekniklerle aldığı notlardan oluşuyor. “Türkiye Vapuru” isimli çalışması ise bu sayfalara eşlik ediyor.

Çağrı Saray ise sergiye yeni bir yerleştirmeyle katılıyor. Sanatçının sergide görülebilecek işi hakkındaki açıklaması şöyle:

“Geride bıraktığı hayatı ve Kayıp Oda’yla birlikte sırra kadem basan tüm geçmişi artık çok uzaklarda… Her ne kadar öfkesini tek bir kişiye odaklamış olsa da, karşısında intikam alması gereken koca bir şehir var; doğup büyüdüğü, ‘ev’ dediği yer ve bir bayrak… Adam, kaderini yazmak üzere şehrin tepesindeki yerini almış durumda. Sabahın ilk ışıklarıyla başlayan bu bekleyiş, şehri aniden saran sesle geri dönüşü olmayan bir ritüele dönüşüyor. Ses, tüm evlerin duvarlarına, çatılarına, antenlerine çarpıyor. Tüm şehir bu rezonansa direnç gösteriyor. Yakında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.”

Sergi, 30 Temmuz – 19 Eylül 2010 tarihleri arasında görülebilir.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/a-space-between-aramizdaki-mekan_81776.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!