Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

AA Istanbul Visiting School 2013: "Vertical Interventions"

İTÜ işbirliğiyle, Mimarizm ve YAPI Dergisi'nin duyuru sponsorluğunda düzenlenen AA Istanbul Visiting School, 04 - 12 Nisan 2013 tarihlerinde üçüncü gerçekleştirilecek. Atölyeye başvurmak için son gün, 21 Mart...

yapi.com.tr

Diğer

AA Istanbul Visiting School 2013: "Vertical Interventions"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 4 Nisan 2013
BİTİŞ TARİHİ: 12 Nisan 2013
YER: İTÜ Mimarlık Fakültesi
ŞEHİR: İstanbul
DÜZENLEYEN:

AA ve İTÜ işbirliğiyle; Mimarizm ve YAPI Dergisi'nin duyuru sponsorluğunda

DİĞER BİLGİLER:

E: Elif Erdine (AA Istanbul Visiting School Direktörü)

+ Ajandama Ekle

2008 Ocak ayında Dubai'de başlatılan AA Visiting School, öğrenciler, öğretmenler, mimarlar ve AA’in yenilikçi öğrenme modeline ilgi duyanlara yönelik olarak düzenleniyor. Tasarım atölyeleri, sempozyum ve halka açık forumlardan olusan AA Visiting School, çağdaş mimarlık gündemlerini takip eden tasarım grupları ile herkesin katılabileceği programları ve ziyaretleri içeren küresel bir ağ.

2011 yılından bu yana İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) işbirliğiyle gerçekleştirilen AA İstanbul Visiting School'da, atölyeye katılan öğrencilere verilen eğitime, mimarlara ve ilgilenen herkesin katılımına açık olarak düzenlenen konuşmalar dizisi eşlik ediyor. Okulun günlük işleyişi ve öğrenci projelerinin tümüne ilgili internet adresinden ulaşılabilir.

AA ve İTÜ hocalarının vereceği eğitimlerle, yoğun grup çalışmasına dayalı 9 günlük okulun amacı, doğanın meydana getirdigi yüksek yapıları incelemek ve dikey büyüme algoritmalarını (vertical growth algorithms) çalışarak bu bilgileri kule tasarımına dönüştürmek. Bu bağlamda AA İstanbul Visiting School, biyolojik oluşumlar ve mimarlık arasında kurulabilecek bağı, çağdaş dijital tasarım düşünme/üretme teknikleri  ekseninde araştırıyor.

Okulda öğretilecek olan parametrik / algoritmik programlar arasında Rhinoceros, Grasshopper ve Processing bulunuyor. Kullanılacak programlarla ilgili yoğun bir eğitim verileceği için, katılımcıların bu programlar hakkında önceden bilgi sahibi olması gerekmiyor.

Bu farklı parametrik platformların incelenmesi ve ardından projelerin üretilmesi; öğrencilerin çeşitli parametrik tasarım araçlarının özelliklerini görmesi ve tanıması açısından önem taşıyor. Yapılacak tasarımların bilgisayar ortamından fiziksel dünyaya geçirilmesinde, CNC, laser-cutting, 3d printing gibi dijital fabrikasyon teknikleri kullanılacak. Katılımcılar, 3-4 kişilik takımlar halinde çalışacak ve her bir takım tasarım stüdyosu şeklinde işleyecek.

İTÜ Mimarlık Fakültesi'nde 04 - 12 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek AA Istanbul Visiting School’a başvurmak için son gün 21 Mart 2013.

Ayrıntılı bilgi ve online başvuru formuna ulaşmak için tıklayınız.
İndirim olanaklarını buradan inceleyebilirsiniz.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/aa-istanbul-visiting-school-2013-vertical-interventions_104010.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!