Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

"Avrupa ve Asya-Pasifik Ülkelerindeki Yeni Mimarlık Trendleri" İstanbul'da Sergileniyor

Mimarlık alanındaki çalışmalar üzerinden, Avrupa ve Asya-Pasifik ülkeleri arasında kültürel bir köprü kurmak amacıyla organize edilen “Avrupa ve Asya-Pasifik’te Yeni Mimarlık Trendleri” sergisi, İstanbul’da gerçekleştiriliyor. Sergi, aynı zamanda “2010 Türkiye’de Japonya yılı” etkinlikleri arasında da yer alıyor.

yapi.com.tr

Sergiler

"Avrupa ve Asya-Pasifik Ülkelerindeki Yeni Mimarlık Trendleri" İstanbul'da Sergileniyor
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 9 Mart 2010
BİTİŞ TARİHİ: 10 Nisan 2010
YER: Milli Reasürans Sanat Galerisi, Teşvikiye, İstanbul
+ Ajandama Ekle

imarlık alanındaki çalışmalar üzerinden, Avrupa ve Asya-Pasifik ülkeleri arasında kültürel bir köprü kurmak amacıyla organize edilen “Avrupa ve Asya-Pasifik’te Yeni Mimarlık Trendleri” sergisi, İstanbul’da gerçekleştiriliyor. Sergi, aynı zamanda “2010 Türkiye’de Japonya yılı” etkinlikleri arasında da yer alıyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın ana sponsorluğunda ve Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından düzenlenen “Avrupa ve Asya-Pasifik’te Yeni Mimarlık Trendleri” sergisi, 9 Mart - 10 Nisan 2010 tarihleri arasında Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde gerçekleştiriliyor.

Avrupa’dan sekiz, Asya-Pasifik ülkelerinden yedi olmak üzere, toplam 15 mimarlık ofisinin projelerinin bir arada izlenebileceği ve küratörlüğünü Sir Peter Cook ile Toyo Ito’nun yaptığı sergide, Türkiye’den Han Tümertekin’in bir yapıtı da yer alıyor.

Serginin yanı sıra, moderatörlüğünü Ömer Kanıpak’ın yapacağı, Singapur’dan Mun Summ Wong, Norveç’ten Reinhard Kropf, Portekiz’den Bernardo Rodrigues, İstanbul’da çalışan Japon mimar Tatsuya Yamamoto ve Türkiye’den Han Tümertekin’in konuşmacı olarak katılacakları panel etkinliği de, 9 Mart Salı günü saat 16.00’da Milli Reasürans Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek.

Sergi küratörleri Sir Peter Cook ve Toyo İto’nun metinlerinin de yer aldığı, Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan yayın,  sergi süresince Milli Reasürans Sanat Galerisi’nden edinilebilir.

Sergide projeleri yer alan mimarlar/mimarlık ofisleri Fransa'dan Herault Arnod Architectes, İngiltere'den CJ Lim/Studio 8 Architects, İspanya'dan Izaskun Chinchilla / Arqchitects, Portekiz'den Bernardo Rodrigues / Arcquitecto, Norveç'ten Helen&Hard AS, Macaristan'dan Adam Somlai-Fischer, Avusturya'dan Wolfgang Tschapeller Architects, Türkiye'den Han Tümertekin, Japonya'dan Sou Fujimoto, Çin'den Zhu Xiaofeng / Scenic Architecture, Kore'den Moongyu Choi + GA.A Architects Tayvan'dan Yu-Tung Liu/AleppoZONE, Singapur'dan Woha, Avustralya'dan Pendal and Neille, Tayland'dan Suriya Umpansiriratana, şeklinde sıralanıyor.

2002’den bu yana 18 sergi

2002 Avrupa Birliği - Japonya zirvesinde, dönemin AB Komisyon Başkanı Romano Prodi ve Japonya Başbakanı Junichiro Koizumi tarafından Avrupa ve Asya-Pasifik ülkelerinin arasında mimarlık üzerinden bir kültürel köprü kurma amacı ile başlatılan ve  ‘önem verilen projeler’ arasında gösterilen “Avrupa ve Asya-Pasifik’te Yeni Mimarlık Trendleri”  sergisi, bugüne kadar Tokyo, Rotterdam, Bordeaux, Lizbon, Madrid, Hong Kong,  Melbourne, Patras, Barselona’nın da dahil olduğu 18 kentte sergilendi.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/avrupa-ve-asya-pasifik-ulkelerindeki-yeni-mimarlik-trendleri-istanbulda-sergileniyor_77344.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!