Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Bertrand Ivanoff'un Işıkları Terkedilmiş Binalarda

İstanbul Fransız Kültür Merkezi, sanatseverleri güncel sanatçı Bertrand Ivanoff’un yeni ışık projesini keşfetmeye davet ediyor. Terkedilmiş bir binanın içerisinde neon ışık çizgileri komşu binalarla bağlar kuran Bertrand Ivanoff yeni bir bakışla, emlak yapılanması içerisindeki bir semti aydınlatıyor ve ona yeniden hayat veriyor.

yapi.com.tr

Sergiler

Bertrand Ivanoff'un Işıkları Terkedilmiş Binalarda
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 7 Haziran 2008
YER: Lüleci Hendek Sok. N :37 Tünel, İstanbul
DÜZENLEYEN: İstanbul Fransız Kültür Merkezi
DİĞER BİLGİLER: (Tünel’de Galip Dede Cad.’nden Galata Kulesi’ne doğru inerken Dia mağazasını geçtikten sonra, soldaki ilk sokak)
+ Ajandama Ekle

SPAN lang=EN> İstanbul Fransız Kültür Merkezi, sanatseverleri güncel sanatçı Bertrand Ivanoff’un yeni ışık projesini keşfetmeye davet ediyor. Terkedilmiş bir binanın içerisinde neon ışık çizgileri komşu binalarla bağlar kuran Bertrand Ivanoff yeni bir bakışla, emlak yapılanması içerisindeki bir semti aydınlatıyor ve ona yeniden hayat veriyor.



Geçtiğimiz yıl düzenlenen Bienal ve “Uykusuz Gece” kapsamında Beyoğlu’nun kent planını Tophane’deki binalar üzerinde pembe neon ışıklarıyla yerleştiren plastik sanatçı Bertrand Ivanoff, yine ışık diliyle, bakış sorusu etrafında iki mekan üzerinde çalışıyor. Özgür veya denetlenen bakış, bizim bakışımız ve bize yönelen bakış. Veya, başka bir deyişle, kent alanlarının, konumları doğrultusunda, çağdaş toplumun hemşerileriyle olan ilişkisini nasıl temsil ettiği sorusu.



Kent içerisinde bir yerden diğerine geçen bu ışık işaretleri, en basit geometrik biçim olan çizgiyi kullanarak, aynı unsurun farklı bağlamlarda nasıl söze ayrılan yere değişik bir anlam verdiğini gösteriyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/bertrand-ivanoffun-isiklari-terkedilmis-binalarda_61945.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!