Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Beyoğlu’ nda Çığlıklar ve Rüyalar Sergisi

Borusan Sanat Galerisi, 5 uluslararası kadın sanatçının eserlerinin yer aldığı ve küratörlüğünü Matthias Arndt’ın yaptığı ‘Sessiz Çığlıklar, Karmaşık

NTV-MSNBC

Sergiler

Beyoğlu’ nda Çığlıklar ve Rüyalar Sergisi
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 15 Nisan 2004
BİTİŞ TARİHİ: 5 Haziran 2004
+ Ajandama Ekle

orusan Sanat Galerisi, 5 uluslararası kadın sanatçının eserlerinin yer aldığı ve küratörlüğünü Matthias Arndt’ın yaptığı ‘Sessiz Çığlıklar, Karmaşık Rüyalar’ sergisine ev sahipliği yapıyor.

Uluslararası kadın sanatçılar Louise Bourgeois, Sophie Calle, Mathilde ter Heijne, Maria Marshall ve Susan Turcot’un eserlerinin yer aldığı, Alman küratör Matthias Arndt tarafından düzenlenen sergi Borusan Sanat Galerisi’nde başladı.






Sanatçıların bazen karmaşık bazen de huzursuz edici, düşsel ve psikolojik dünyalarına bir kapı aralayan sergi 5 Haziran 2004 tarihine kadar devam edecek.
Sessiz Çığlıklar, Karmaşık Rüyalar’ adını taşıyan sergi, ziyaretçilerini rüyalar ve gerçekler, sağduyu ve sezgi, bilinçaltı ve sosyal ilkeler, karşı koyma ve teslimiyet arasında bir yolculuğa çıkaracak.

Küratör Matthias Arndt, özellikle ‘duvar’ın yıkılmasından sonra yeniden yapılanan ve uluslararası sanat ortamında etkin ve belirleyici bir rolü olan Berlin’in en dikkat çeken galerilerinden Arndt & Partner’ın sahibi ve yöneticisi. Savaş sonrası Amerikan sanatının en önemli temsilcisi 1911 Fransa doğumlu Louise Bourgeois 1938’den beri Amerika’da yaşıyor. Yapıtlarında bilinçaltının dışa yansımalarının belirgin olarak gözlenebildiği sanatçının sergide, kağıt üzerine kırmızı mürekkep ve kurşun kalemle yapmış olduğu eserlerinden örnekler yer alıyor.
1953 yılında Paris’te doğan Sophie Calle yaşamını Paris ve New York’ta sürdürüyor. Yapıtlarında fotoğraf ve metinler kullanarak gerçek ve kurmacayı birleştiren sanatçı sergiye otobiyografiler serisinden yapıtlarıyla katılıyor.
1969 Strasbourg doğumlu Mathilde ter Heijne Berlin’de yaşıyor. Sanatçı yapıtlarını kadın ve sanatçı olmak üzerine kurgularken, gerçek boyutlarda ve kendi kopyası olan mankenler kullanıyor. Sanatçı sergide “Sahte kadın sanatçının yaşamı” isimli yerleştirmesiyle yer alıyor.

1966 Bombay doğumlu İngiliz video sanatçısı Maria Marshall yapıtlarında genellikle kendisini ve oğullarını kullanıyor. Her zaman annelik, çocukluk, toplumsal kaygılar gibi genel konulara değinen Marshall’ın eserleri sergi sırasında DVD’den izlenebilecek.
1966 Montreal doğumlu Susan Turcot eğitimini Londra’da tamamladı. Ardından bir süre Berlin de yaşadı ve tekrar Londra’ya döndü. Çizimlerinde sezgilerini ve iç dünyasını dile getiren sanatçı, kağıt üzerine kurşun kalemle yapmış olduğu desenleriyle sergide yer alıyor.


BORUSAN SANAT GALERİSİ
İstiklal Caddesi No: 421
80060 Beyoğlu - İstanbul

Tel: (0212) 292 06 55
Faks: (0212) 252 45 91
info@borusansanat.com
Çalışma Saatleri
Pazartesi-Cumartesi 09:00-19:00

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/beyoglu-nda-cigliklar-ve-ruyalar-sergisi_10837.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!