Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bienal Öncesinde "İstanbul'u Hatırlamak"

12. İstanbul Bienali'nin ilk etkinliği olarak kurgulanan ve İstanbul Bienali'nin tarihine odaklanacak olan "İstanbul'u Hatırlamak" başlıklı konferans, 26 - 27 Kasım 2010 tarihleri arasında Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde düzenlenecek. Konferansa İstanbul Bienali'nin geçmiş küratörleri de birer sunumla katılacaklar.

yapi.com.tr

Toplantılar

Bienal Öncesinde "İstanbul'u Hatırlamak"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 26 Kasım 2010
BİTİŞ TARİHİ: 27 Kasım 2010
YER: Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü, Beyoğlu - İstanbul
DÜZENLEYEN: İstanbul Kültür Sanat Vakfı
DİĞER BİLGİLER: pazarlama@iksv.org
+ Ajandama Ekle

eçtiğimiz yirmi yıl içinde sergilerinin özgün karakterine bağlı olarak İstanbul Bienali, en önemli uluslararası bienallerden biri oldu. Önümüzdeki sene gerçekleştirilecek olan 12. İstanbul Bienali’nin ilk etkinliği olarak kurgulanan ve İstanbul Bienali’nin tarihine odaklanacak olan “İstanbul’u Hatırlamak” başlıklı bir konferans, Güney’den Kuzey’e, Doğu’dan Batı’ya, yeni isimlerden deneyimlilere ve kolektiflere kadar bugüne dek sergileri yönetmiş olan küratörleri bir araya getirecek.

26 – 27 Kasım 2010 tarihleri arasında Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde düzenlenecek “İstanbul’u Hatırlamak” Konferansı’na İstanbul Bienali’nin geçmiş küratörleri de birer sunumla katılacaklar.

İstanbul Bienali’nin ulaşmaya çalıştığı geniş vizyonu ortaya koyması hedeflenen “İstanbul’u Hatırlamak” konferansında geçmiş bienal küratörleri, deneyimlerini hatırlatır ve sergileri üzerine düşüncelerini paylaşırken aynı zamanda bienal sergi formatı üzerine bir tartışma platformu da yaratacak.

İki gün boyunca 09.30 – 18.00 saatleri arasında gerçekleşecek konferansta her oturum sonunda, İstanbul Bienali’ne katılmış ve gelişimine tanıklık etmiş Türkiye’den bir sanatçı, düşüncelerini ifade edecek.

Ayrıca tüm konferans ve konuşma metinleri, bienallerden enstalasyon görsellerinden bir seçki ile birlikte, 12. İstanbul Bienali’nin açılışının yapılacağı Eylül 2011’de basılacak bir yayında toplanacak.

Katılımın ücretsiz olduğu “İstanbul’u Hatırlamak” konferansında İngilizce – Türkçe simültane çeviri de yapılacak. Katılım için İKSV’ye bir mail atmak yeterli olacak.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/bienal-oncesinde-istanbulu-hatirlamak_83353.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!