Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

BİLGİ Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı Yaz Atölyeleri

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı bu yaz iki uluslararası atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak. Tüm lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katılımına açık olan atölyelerin son başvuru tarihi, 30 Haziran 2017.

yapi.com.tr

Eğitimler

BİLGİ Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı Yaz Atölyeleri
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 10 Temmuz 2017
BİTİŞ TARİHİ: 4 Ağustos 2017
YER: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Santral Kampüsü
ŞEHİR: İstanbul
DÜZENLEYEN:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı

WEB ADRESİ:

http://yazokulu.bilgi.edu.tr

+ Ajandama Ekle

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı’nın düzenlediği Yaz Atölyeleri’nin ikincisi; 10 Temmuz - 4 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Uluslararası mimarlık pratiğinin dikkate değer isimlerinin kısa ve yoğun atölyeler yürüttüğü Mimari Tasarım Yüksek Lisans Yaz Atölyeleri ile, uluslararası mimarlık ortamıyla bütünleşmek ve farklı kültürlerden tasarımcıların bir arada üretebilmelerine olanak sunmak amaçlanıyor.

10 - 21 Temmuz

STÜDYO 1 :  “Oda” – A One Room Dwelling For The 21st Century 
Atölye Yürütücüleri: Robert Mangurian, Mary-Ann Ray

ARCHARCH 478: Design Practices // ARCH 564: Design Implementations

Tarihsel olarak, insan barınakları genellikle tek bir odaya yerleşir. Oturma odası, yemek odası, yatak odası, vb. olmak üzere farklı işlevler için farklı odalardan oluşan çağdaş konut kavramı, belki de gündelik yaşam aktivitelerimizi ve sosyal etkileşimlerimizi parselleyen lüks bir mimari anomalidir. “ODA” - 21. YÜZYIL İÇİN TEK ODALI YERLEŞİM stüdyosu, tek mekandan oluşan ev örneklerinin titizlikle incelenmesini takiben, yaşadığımız bin yılın başında ortaya çıkan yeni yaşam biçimleri ile örtüşen yeni modeller kurgulanması üzerine çalışmayı hedefler.

Stüdyo kapsamında, Los Angeles'taki Schindler Evi, Çatalhöyük'teki neolitik konutlar, göçebe çadırları ve gecekondu yerleşimleri üzerinde çalışılacaktır. İstanbul'da bazı gecekondu konutları ziyaret edilip belgelenecek, edimsel bir ev hayatının mimarisini şekillendiren odaları özel bir dikkatle incelenecektir. Belgeleme çalışması, ölçme, çizim, fotografik "taramalar" ve yaşayanlarla yapılan görüşmeler şeklinde gerçekleşecektir.

En az 1:50 ölçekli fiziksel maketler üretilecektir.

Öğrencilerin temel maket yapma araçlarına sahip olmaları beklenmektedir.

28 Temmuz - 04 Ağustos

STÜDYO 2 : NOPA - Non-Orthogonal Planar Assemblies
Atölye Yürütücüleri: Orkun Kasap, Luka Piskorec, Leyla Ilman, Selen Ercan, Cemal Koray Bingöl, David Jenny, Gamze Gündüz

ARCHARCH 479 // ARCH 563: Design Technologies

NOPA (Non-Orthogonal Planar Assemblies), gelişmiş sayısal tasarıma entegre robotik imalat kullanarak ayrık doğrusal elemanların mekansal montajına odaklanır. Atölye, ETH Zürih'te aynı konuda daha önce yapılan başarılı çalışmalar üzerine kurulmuştur. Özellikle, ahşap kirişlerin dik açılı olmayan yan yana bağlantısının inşai tekniğine dayanan tasarımların geliştirilmesi için yöntemler, Rhino Python ve Grasshopper’da yazılan özel bir hesaplama düzeneği aracılığıyla derinlemesine araştırılacaktır. Hesaplamalı tasarım paradigmalarının ve modern üretim yöntemlerinin kesintisiz bütünleşmesini sağlayan İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin yeni robot üretim tesislerinde, standart ahşap birleştirme teknikleri kullanılarak düzlemsel birleştirme yoluyla düzlemsel olmayan mekansal inşai sistemlerin tasarımı ve robotik imalatı amaçlanmaktadır. Katılımcılar, yeni tasarım arayüzleri, inşai yöntemleri, malzemeleri ve eşgüdümlü robotik imalat süreçlerini keşfetme ve deneyimleme şansına sahip olacaklardır.

Bu uluslararası atölye, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Bölümü, Gramazio Kohler Araştırması, ETH Gelecek Şehirler Laboratuvarı ve NCCR Dijital Fabrikasyon öğretmenleri ile İstanbul Bilgi Üniversitesi, ETH Zürih ve NCCR Dijital Fabrikasyon arasındaki işbirliğiyle gerçekleşmektedir. Katılımcıların, atölye temaları için doğal bir merakın yanı sıra tasarım için proaktif ve pratiğe yatkın bir yaklaşıma sahip olmaları beklenmektedir.

Çoklu paradigma programlama dillerinde temel komut yazımı bilgisi avantajlı olsa da atölyeye katılım için zorunlu değildir.

Son Kayıt Tarihi:
30 Haziran 2017

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.


 


 

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/bilgi-mimari-tasarim-yuksek-lisans-programi-yaz-atolyeleri_159373.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!