Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Bilgi-Mimarlık Atölyesi Sergisi Açılıyor!

BİLGİ Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı tarafından, MARSHALL’ın katkılarıyla gerçekleştirilen “2009-2010 Bahar Yarıyılı Atölye Projeleri: DÖNÜŞÜM” sergisi, 11 Haziran Cuma günü saat 18:00’de açılacak. Serginin açılışında mimaride farklı bağlamlarda dönüşüm konusunun tartışılacağı bir panel yapılacak. Moderatörlüğünü Tansel Korkmaz’ın

yapi.com.tr

Sergiler

Bilgi-Mimarlık Atölyesi Sergisi Açılıyor!
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 11 Haziran 2010 18:00
BİTİŞ TARİHİ: 1 Eylül 2010
YER: İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü, Eyüp, İstanbul
DÜZENLEYEN: BİLGİ Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 311 76 10
+ Ajandama Ekle

BİLGİ Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı tarafından, MARSHALL’ın katkılarıyla gerçekleştirilen “2009-2010 Bahar Yarıyılı Atölye Projeleri: DÖNÜŞÜM” sergisi, 11 Haziran Cuma günü saat 18:00’de açılacak. Serginin açılışında mimaride farklı bağlamlarda dönüşüm konusunun tartışılacağı bir panel yapılacak. Moderatörlüğünü Tansel Korkmaz’ın üstleneceği panele konuşmacı olarak Ömer Albayrak, Mine Özkar ve Arzu Erdem katılacak.

Sergi, Bahar Döneminde BİLGİ-MİMARLIK programında Cem Çelik/Tansel Korkmaz, Mehmet Kütükçüoğlu, Nevzat Sayın ve Murat Tabanlıoğlu atölyelerinde üretilen, üç değişik bağlamda “dönüşüm” problematiğine odaklanmış projelerden oluşuyor.

Cem Çelik/Tansel Korkmaz Atölyesi: E-5 ve TEM karayolları arasındaki enformel doku İstanbul’un gelecekteki kentsel dönüşüm dinamiklerinin en önemli konularından biri olacak. Atölye, Anadolu yakasında Maltepe’de bir gecekondu yerleşimi olarak gelişen Başıbüyük mahallesini, hem kendi iç değişim isteği hem de çevresindeki gayrimenkul piyasası baskılarının tetiklediği kentsel dönüşüm olgusu üzerine odaklanan çalışmalar “TOKİ’ninkinden farklı bir perspektif içinden düşünebilir miyiz?”, “Temel endişesi ’kent hakkı’ olan bir dönüşüm mümkün mü?” gibi sorulara yanıt aradılar.

Mehmet Kütükçüoğlu ve Murat Tabanlıoğlu Atölyeleri: Bu stüdyoda Amsterdam, Van Eesteren-Fluck & Van Lohuizen Stichting ve Hunter Douglas firmasının desteğiyle farklı bir kentleşme kültürünün öncü paradigmasını teşkil eden Amsterdam’ın kentsel dönüşüm problematikleri masaya yatırıldı. Amsterdam’ın doğusunda Van Eesteren planı ile gelişen Lelylaan bölgesini dönüştürme çabasının bir parçası olarak oradaki transfer merkezi ve çevresinin mekânsal ve programatik dönüşüm potansiyelleri üzerine düşünüldü: “CIAM kentleşme modelinin vazgeçilmez özellikleri ve gizli kalmış potansiyellerini rezonansa sokmak mümkün mü?”, “Bu rezonans yaşayan ‘karşılaşma mekânları’na yol verebilir mi?” gibi sorular çalışmanın eksenini oluşturdu.

Nevzat Sayın Atölyesi: Endüstri mirasının dönüştürülmesi problematiği, Santral Kampüsü’nde yer alan ve gelecek yıldan itibaren Mimarlık ve Mühendislik Fakültelerine ev sahipliği yapacak olan kazan dairelerinin yeniden işlevlendirilmesi ve renovasyonu üzerinden tartışmaya açıldı: “Endüstri vernaküleri olarak adlandırabileceğimiz elektrik santralı binalarının yapısal ve programatik dönüşüm potansiyelleri nedir?” sorusu ise Nevzat Sayın’ın atölyesinde tartışılan konuların başında geliyordu.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/bilgi-mimarlik-atolyesi-sergisi-aciliyor_80253.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!