Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

“Bir Oda Çikolata”

“Bir Oda Çikolata”

yapi.com.tr

Sergiler

“Bir Oda Çikolata”
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 9 Şubat 2008
BİTİŞ TARİHİ: 29 Şubat 2008
YER: Teşvikiye Galeri Oda, Teşvikiye, İstanbul
DÜZENLEYEN: Teşvikiye Galeri Oda
DİĞER BİLGİLER: T: (0212) 259 22 08 E: info@galerioda.com
+ Ajandama Ekle

eşvikiye Galeri Oda, Mehtab Kardaş’ın son dönem çalışmalarından oluşan “Bir Oda Çikolata” sergisine ev sahipliği yapıyor.

1949 yılında İstanbul’da doğan Mehtab Kardaş, Üsküdar Amerikan Kız Lisesi mezunudur. Uzun yıllar ertelediği sanatsal çalışmalarına 1990’da Mamure Öz ile başlayan sanatçı, 1992-93 yıllarında da Topkapı Sarayı’ndaki iki yıllık sertifika programına, 1994-95 yıllarında ise Prof.Kerim Silivrili’nin (Mimar Sinan Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü) derslerine devam etti. 1998’de Greci-Marino Accademia del Verbano tarafından “Associated Academician” ünvanı verilen; yurtiçinde ve dışında yirmibeşi aşkın karma sergiye katılan, sekiz kişisel sergi gerçekleştiren Kardaş’ın bu sergi, dokuzuncu kişisel sergisi olacak.

Sanata, minyatür ve tezhip alanlarında aldığı eğitimle başlayan Kardaş, bu konularda ciddi çalışmalarla gelenekseli “öncelikle yaşatma” yaklaşımıyla saygılı örnekler verdi. Ardından geleneksel kalıpları, dokuyu bozmaksızın bir bakıma yeniden kurgulayarak farklı, belki de biraz aykırı örneklerle izleyenlerin karşısına çıktı. Bu yaklaşım sanatçının geleneksele olan saygısıyla sınırlı bir değişim arzusuyla, öze dokunmadan başarılmış yorumlar olarak da nitelenebilir. Bu yorumu sanatçımız şöyle anlatıyor: “Tekniğin geleneksel kuralları içinde kalarak, tezhip ve minyatür sanatının kapsamını genişletmek, yeni şekil ve konulara açmak, çağımızın estetik anlayışına ve hızlı değişim temposuna uyarlamaya çalışma isteği. Bu sanatı, yeni ifadelere dönüştürmeye çalışarak anlamlı denemeler ve yeni düşler yaratma arzusu.”

Tamamı kağıt üzerine guaş, akrilik ve altın, yaklaşık otuz yapıttan oluşan sergi, pazar ve pazartesi günleri hariç hergün 12:00 -19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/bir-oda-cikolata_59194.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!