Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Bir Sanayi Kentinden Tasarımlar: Piemonte Torino Design

'Piemonte Torino Design'

yapi.com.tr

Sergiler

Bir Sanayi Kentinden Tasarımlar: Piemonte Torino Design
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 15 Ocak 2008
BİTİŞ TARİHİ: 27 Ocak 2008
YER: MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür Merkezi, Boğazkesen Cd. Defderdar Yokuşu, No: 2 Tophane, İstanbul
DÜZENLEYEN: İtalya Dışişleri Bakanlığı - Piemonte Bölgesi Kültür Danışmanlığı - Torino İş, Gelişim ve Eğitim Danışmanlığı - İstanbul İtalyan Kültür Merkezi - Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü
+ Ajandama Ekle

talya Dışişleri Bakanlığı, Piemonte Bölgesi Kültür Danışmanlığı, Torino İş, Gelişim ve Eğitim Danışmanlığı, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi ve MSGSÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Piemonte Torino Design' segisi, Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'de 27 Ocak'a kadar görülebilir. Sergi, İtalya'nın sanayi bölgesi Piemonte'de yaratılan, 200 tasarımcı ve firma tarafından projelendirimiş ve / ya da üretilmiş 250’nin üzerinde eser tasarımını içeriyor.

Sergi, Piemonte tasarımını sergilemekle birlikte, yapılandırmaya ihtiyacı olan olası tasarım alanlarını da incelemeyi hedefliyor. 'Potensiyel' tasarım alanları içinde yer alan Valenza kuyumcular bölgesi, Biella tekstil bölgesi, Cuneo mekanik sanayi bölgesi ile teknik okullardaki ve özel eğitim merkezlerindeki yeni yönlendirmeleri (component design) bunlara örnek olarak gösterilebilir.

Bu ve benzer konular hakkında gerçekleştirilen araştırmalar, sergideki büyük fotoğraf ve panellerde yer alıyor. Başlı başına endüstrilleşmiş bir tasarım ürününe benzeyen sergi düzeninin arka fonunu bunlar oluşturuyor. Sergideki delikli levhalar, portatif vitrin görevi görüyor ve zengin ürün yelpazesini en güzel şekilde sergilemeye yardımcı oluyor.

Sergi bölümleri, bir hikayenin düğümlenen ipi gibi bir anda kesiliyor, yeniden birleşiyor. Bu, birçok dilde ve mekanda yeniden ele alınacak olan, zaman içinde kolayca güncellenebilen, yaygınlaşabilen, hatta tek bir konteyner içine sıkıştırılarak stoklanabilen bir hikaye...

Sergi, Tofaş işbirliğiyle 04 - 14 Şubat tarihleri arasında Bursa'da Koç Grubu tarafından restore edilen Umurbey Hamamı'nda da sergilenecek.

Piemonte Torino Design Sergisi, 2008 yılında uluslararası güzergâhını tamamladığında, Torino Dünya Tasarım Başkenti etkinlikleri kapsamında da yerini alacak. Torino, 30 Eylül 2005 yılında ICSID - International Council of Societies of Industrial Design- tarafından 2008 Dünya Tasarım Başkenti seçilmişti.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/bir-sanayi-kentinden-tasarimlar-piemonte-torino-design_58828.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!