Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Prova
BÖLÜM SPONSORU

"Bruno Taut - Berlin'de Renkli Yapıların Ustası"

Goethe-Institut İstanbul, Deutscher Werkbund Berlin e.V. Bruno Taut’un 125. doğum yıldönümü nedeniyle, Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde 23 Şubat-12 Mart 2010 tarihleri arasında, “Bruno Taut – Berlin’de Renkli Yapıların Ustası” başlıklı bir sergi düzenliyor. Serginin kürotörlüğünü Winfried Brene üstleniyor.

yapi.com.tr

Sergiler

"Bruno Taut - Berlin'de Renkli Yapıların Ustası"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 23 Şubat 2010 16:00
BİTİŞ TARİHİ: 12 Mart 2010
YER: Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Yıldız Kampusu, Beşiktaş, İstanbul
+ Ajandama Ekle

oethe-Institut İstanbul, Deutscher Werkbund Berlin e.V., Bruno Taut’un 125. doğum yıldönümü nedeniyle, Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde 23 Şubat-12 Mart 2010 tarihleri arasında, “Bruno Taut – Berlin’de Renkli Yapıların Ustası” başlıklı bir sergi düzenliyor. Serginin kürotörlüğünü Winfried Brene üstleniyor.

Sergide, en önemli çağdaş mimarlar arasında yer alan ve Deutscher Werkbund’un ilk üyelerinden olan Bruno Tau’un, 1920’li yıllarda Berlin ve çevresinde yapmış olduğu yenilikçi konutlar ve sitelerden örneklerle 1936-38 yılları arasında Türkiye’de yaptığı yapılar yer alıyor. Sergide Bruno Taut’un tasarladığı ikamet mekanları ve Berlin ile çevresindeki ikamet yapıları sistematik olarak sunuluyor. Münferit projeler ise oluşum aşaması, restorasyon önlemleri ve bugünkü durumları açısından ele alınıyor.

Serginin hamisi, Taut’un mirasının tekrar kazanılması ve elde edilmesinde belirleyici katkısı olan mimar Winfried Brenn’dir. Bu çalışmada gösterilen analitik titizlik ve sanatsal deneyim ile restorasyon sonuçları 20. yüzyılın tehlike altında bulunan yapıları için örnek bir değer  taşıyor.

Serginin pazartesi ve cuma günleri 09.00-18.00 saatleri arasında izlenebileceği bildiriliyor.

Bruno Taut – Renkli Yapıların Ustası

Bruno Taut’un 20’li yıllarda Berlin’de yaptığı iskan yapıları mimariye ve şehirciliğe yeni boyutlar getirdi. Tasarruflu araçlar, titiz ayrıntılar yapılaşmasına ve kent dışı ikamet mekanları ile ikamet biçimlerinde reform yaptı. Bruno Taut’un mimari kalitesi öncelikle yapıtlarını bir marka haline getiren coşkulu renkliliğidir.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/bruno-taut---berlinde-renkli-yapilarin-ustasi_75828.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!