Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Celine Condorelli'den Destek Üzerine Konuşma Dizisi

Platform Garanti tarafından "İstanbul Misafirleri Programı"na davet edilen mimar ve eleştirmen Celine Condorelli, "Destek Üzerine" başlıklı bir konuşma dizisi düzenliyor.

yapi.com.tr

Toplantılar

Celine Condorelli'den Destek Üzerine Konuşma Dizisi
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 19 Aralık 2008
BİTİŞ TARİHİ: 12 Şubat 2008
YER: Osmanlı Bankası Müzesi, Karaköy, İstanbul
DÜZENLEYEN: Garanti Galeri ve Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi
DİĞER BİLGİLER: Garanti Galeri T: (212) 293 63 71 F: (212) 293 83 27 Konuşmalar İngilizce yapılacaktır.
+ Ajandama Ekle

Platform Garanti tarafından "İstanbul Misafirleri Programı"na davet edilen mimar ve eleştirmen Celine Condorelli, "Destek Üzerine" başlıklı bir  konuşma dizisi düzenliyor.

"Disiplinler" ve "destek" konularıyla ilgilenen mimar, eleştirmen, sanatçı ve küratörlerden oluşan konuşmacılar İstanbul'da Condorelli ile çalışarak projeye katkıda bulunacak, çerçeveler tarif edecek, "desteklemek" ve "eklemek" nosyonları hakkında metinler üzerine çalışacaklar. Proje, Garanti Galeri ve Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi'nin (GG ve PG) de katılımıyla Sternberg Press tarafından 2009 yılında basılacak olan "Destek Yapıları" isimli bir kitapla noktalanacak.

Bu araştırma GG ve PG'nin nasıl bir kuruma dönüşeceği üzerine yapılan tartışmalar ile aynı zamanda gerçekleşmektedir. Proje sırasında üretilecek metin ve tartışmalar yeni kurumda gerçekleşmesi düşünülen bir serginin kavramsal ve küratöryel çerçevesini oluşturacak.

Destek Üzerine, "destek" önermesini, eklemlenme ve temsiliyet kadar toplumsal, tarihsel ya da kurgusal körlükle de mücadele etmek için değerlendiren bir araştırma projesidir. Bu bağlamda "destek" cömertliğe dayanan bir pratik olarak algılanmalıdır. "Destek", iktidar yapıları, toplumsal gerçekler ve kurumsal biçimler arasında okumaları davet ederek aralarına yerleşmeyi sağlar. "Destek" toplumun kültürel yapılarının kesitlerinde, gelişigüzel oluşum ve karşılaşmalarında ortaya çıkabilir. Bunların farkına varmak zaman zaman zor olabilir çünkü bir arayüz olarak destek geri planda kalabilir; dolayısıyla destek bir zafiyet, müzakere ve eklemlenme pratiğidir. Bu proje, sanat ve mimarlık cemaati için, sergileme biçimleri, düzenleme, temellük etme, bağımlılık, geçicilik gibi önemli sorular barındırmaktadır; destek, mekânsal pratiği siyasi bir tahayyül olarak tarif eder.

Celine Condorelli

Londra'da yaşayan mimar ve sanatçı Celine Condorelli, sergi yapımı ve kamusal alan üzerine eleştirel modeller geliştirme ve destek kavramları ile ilgileniyor. London Metropolitan University'de ders veren Condorelli, Eastside Projects Birmingham'da mimar ve küratör olarak çalışmakta ve Goldsmith Üniversitesinin mimari bölümünde doktora çalışmalarını sürdürüyor. Katıldığı sergiler arasında Park Nights, Serpentine (Londra, 2008) Far-West, Arnolfini (Bristol 2008), Hidden Curriculum, Casco, (Utrecht, 2007), GIL Bienali (Ghuang Zhou, Shanghai, Pekin, 2007), 4'33', Magazin 4 Bregenzer Kunstverein (2007), Revisits (Linz 2007, Graz 2008) ve Theatre pieces, The Tate Triennial (2006) bulunuyor.

"Destek Üzerine", British Council tarafından kısmen destekleniyor ve ek destek Goethe Institute İstanbul tarafından sağlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/celine-condorelliden-destek-uzerine-konusma-dizisi_65212.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!