Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Prova
BÖLÜM SPONSORU

Deniz Bilgin Galeri Nev'de

Deniz Bilgin’in yaşamı boyunca ürettiği yapıtlarından derlenen kişisel sergisi 20 Mayıs Cuma günü Ankara Galeri Nev’de izleyiciyle buluşuyor.

yapi.com.tr

Sergiler

Deniz Bilgin Galeri Nev'de
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 20 Mayıs 2005
BİTİŞ TARİHİ: 15 Haziran 2005
+ Ajandama Ekle

eniz Bilgin’in yaşamı boyunca ürettiği yapıtlarından derlenen kişisel sergisi 20 Mayıs Cuma günü Ankara Galeri Nev’de izleyiciyle buluşuyor. 1999’da yitirdiğimiz sanatçının ölümünden sonra Ankara’daki bu ilk sergisinde 1976-1999 yılları arasında yaptığı resimlerinden, 1975-1999 yılları arasında gerçekleştirdiği desen ve portreleri ile 1989-1999 yılları arasında sergilenen yapıtlarından örnekler sunulacak.

1979 yılında London College of Printing Grafik Bölümünden mezun olan Deniz Bilgin aynı yıl Singapur’da bulunduğu süre içinde Singapur National Museum’da bir karma sergiye katıldı. Resimleri yurtiçinde de İstanbul ve Ankara’da sergilenen sanatçı pek çok grafik çalışması gerçekleştirdi. 1987 yılından itibaren Metis Yayınları tarafından yayımlanan Defter dergisinin kapak resimlerini yaptı. Çalışmaları, ayrıca, aralarında Latife Tekin, Lale Müldür, Murathan Mungan, Engin Geçtan, Bejan Matur, Hür Yumer, Alberto Moravia, Henri Troyat ve Ursula Le Guin’in kitaplarının da bulunduğu pek çok kitabın kapağında yer aldı.

15 Haziran’a kadar sürecek sergide sanatçının sınırlı sayıda sergilenmiş yapıtlarının dışındaki çok sayıda çalışması Ankara’lı izleyicilere ilk kez sunuluyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/deniz-bilgin-galeri-nevde_27131.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!