Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Dupuy & Berberian İstanbul'da

Dupuy & Berberian / "İstanbul Yolculuk Defteri"

yapi.com.tr

Sergiler

Dupuy & Berberian İstanbul'da
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 8 Şubat 2007
BİTİŞ TARİHİ: 2 Mart 2007
YER: Fransız Kültür Merkezi, Beyoğlu, İstanbul
DÜZENLEYEN: Fransız Kültür Merkezi
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 334 87 54 - 40 F: (212) 334 87 41
+ Ajandama Ekle

ransız Kültür Merkezi, David Rault ve Vincent Bouvard'ın küratörlüğündeki "Dupuy & Berberian İstanbul'da" sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergide, resimli romanlarıyla elde ettikleri başarıların yanısıra farklı ilüstrasyon çalışmalarıyla da adlarından söz ettiren ünlü Fransız çizer ikilisi Philippe Dupuy ve Charles Berberian'ın yolculuk defterindeki İstanbul izlenimlerinin yanısıra çeşitli orijinal çizimler de yer alacak.

80'li yılların başında yeteneklerini biraraya getirerek ortak çalışmaya karar veren Fransız ikili, başarılı bir grafizm ve hikayelerinin eşsiz üslubu sayesinde, Fransız resimli romanının büyük ustaları arasında önemli bir yer edindiler. İkili, aralarında genç bir Fransız yazarın maceralarının anlatıldığı Monsieur Jean ve sorunlu olduğu kadar sivri dilli bir genç kızın güncesi olan Le Journal d'Henriette'in de yer aldığı ünlü resimli roman serilerinin yanısıra, Fransa'da ve yabancı ülkelerde basın (Libération, Télérama, The New Yorker...) ve reklam kampanyaları (Nicolas şarapları, sinema afişleri...) için de düzenli olarak çiziyorlar.

Seyahat tutkuları sayesinde tüm dünyayı dolaşan sanatçıların, 2001 yılında başlattıkları yolculuk defterleri serisi kapsamında ise, bugüne kadar New York, Barselona, Lizbon ve Tanca kentleri üzerine, grafik izlenimlerden oluşan dört yolculuk defteri yayınlandı.

Türkiye'ye yerleşmiş olan Fransız David Rault ve Vincent Bouvard'ın İstanbul ile ilgili bir yolculuk defteri hazırlanması önerisi üzerine çizer ikilisi İstanbul Fransız Kültür Merkezi tarafından 2006 Nisan'ında 10 gün geçirmek üzere İstanbul'a davet edildiler. Sanatçıların bu seyahati, İstanbul'daki gözlemlerinin ve izlenimlerinin çizgiyle döküldüğü İstanbul üzerine bir yolculuk defterine dönüştü.

Daha önce hiçbir kentten bu kadar fazla çizimle ayrılmadıklarını belirten Philippe Dupuy ve Charles Berberian, "İstanbul Yolculuk Defteri"nin yayınlanması vesilesiyle Türkiye'ye yeniden geliyorlar.

Fransız Kültür Merkezi'ndeki sergide "mitik, tarih yüklü ve birçok kültürün kesişme noktası" olarak betimledikleri İstanbul'a ilişkin çizimlerinin yanısıra ikilinin diğer yolculuk defterlerinden ve değişik orijinal çizimlerinden bir seçki de yer alacak.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/dupuy--berberian-istanbulda_51089.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!