Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Garanti Galeri'de "Mikro Kent İstanbul" Sergisi

Uluslararası Kentsel Tasarım Grubu Urban Flashes'ın İstanbul'a ilişkin çalışmalarından oluşan Mikro Kent İstanbul başlıklı sergi 29 Mayıs - 31 Temm

Garanti Galeri

Sergiler

Garanti Galeri'de "Mikro Kent İstanbul" Sergisi
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 29 Mayıs 2004
BİTİŞ TARİHİ: 31 Temmuz 2004
+ Ajandama Ekle

b>Uluslararası Kentsel Tasarım Grubu Urban Flashes'ın İstanbul'a ilişkin çalışmalarından oluşan Mikro Kent İstanbul başlıklı sergi 29 Mayıs - 31 Temmuz 2004 tarihleri arasında Garanti Galeri'de (GG) gerçekleştirilecek.

Sergi, Urban Flashes'ın, 6-11 Eylül 2003 tarihlerinde Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi'nde yapılan "Kamusal Alanda Kültürel Yamalar" konulu atölye çalışması kapsamında İstanbul üzerine geliştirilen bazı ürünlerden oluşacak.

Sergi kapsamında Ti-Nan Chi, Karl Heinz Klopf, Anna Ferrer, Svein Hatlfy ve grubu, Peter Lang & Nicholas Boyarsky, Valerie Portefaix & Laurent Gutierrez, Esra Akcan, Sohn Joo Minn, Oda Projesi ve Heterotopya grubunun projeleri yer alıyor. İstanbul'un çok katmanlı problem alanlarına hem köken hem de disiplin olarak dışarıdan bir bakış getiren sergideki projeler, atölye çalışmasının bilinçli olarak tam çerçevelenmemiş, her tür olanağı ve fikri içermeyi amaçlayan, sınırları esnetmeye çalışan yapısını yansıtıyor.


Mimar ve Şehir Plancısı Ti-Nan Chi tarafından Taipei'de kurulan Urban Flashes, bünyesinde mimarları, şehir plancılarını ve sanatçıları buluşturan bir ağ. Grup, modern kentlerin, klasik planlama disiplinlerinin dışında, gündelik yaşamın kendi güçlerinden ve dinamiklerinden yola çıkan mikro ölçekli kentsel taktiklere gereksinim duyduğunu, modern kent yaşamının kolaylaşması için doğru ve küçük müdahalelerin yeterli olduğunu savunuyor.

Urban Flashes; Taipei, Londra, Linz ve İstanbul'dan sonra, dünyanın dört bir yanından katılımcıların yer aldığı atölye çalışmasının sonuncusunu Mart 2004'te Norveç'in Bergen kentinde gerçekleştirdi.

Garanti Galeri

29 Mayıs - 31 Temmuz 2004
Salı-Cumartesi 11 :00-20 :00

Adres: İstiklal Caddesi 187 Beyoğlu (0212) 293 63 71

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/garanti-galeride-mikro-kent-istanbul-sergisi_11634.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!