Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Prova
BÖLÜM SPONSORU

Garanti Galeri’de “Sürdürülebilirlik için Moda”

Garanti Galeri’de “Sürdürülebilirlik için Moda”

yapi.com.tr

Sergiler

Garanti Galeri’de “Sürdürülebilirlik için Moda”
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 18 Mart 2008
BİTİŞ TARİHİ: 26 Nisan 2008
YER: Garanti Galeri, İstiklal Caddesi, Beyoğlu, İStanbul
DÜZENLEYEN: Garanti Galeri
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 233 22 38 E: garantikultur@ab-pr.com
+ Ajandama Ekle

aranti Galeri, "Sürdürülebilirlik için Moda" sergisine ev sahipliği yapacak. Sergi global markaların, bağımsız tasarımcıların, giyim endüstrisindeki işçilerin, baskı gruplarının; ürünlerini, seslerini ve süreçleri, yeni bir moda eylemi olarak sunuyor. 6 ana sürdürülebilirlik temasıyla, uluslararası uzmanların davetli olduğu bir dizi galeri sohbeti ve atölye programı çevresinde yapılanan sergi, modada sürdürülebilirlik adına yeni bir yönlenme, paylaşılan bir kavrayış ve eylem niyeti oluşturmak için fırsat sunuyor.

Değişim temelli yeni bir moda gündemine yönelik açılımlar sunan “Sürdürülebilirlik için Moda”, bir sergi olduğu kadar aynı zamanda açık bir öğrenme ortamı da sunuyor. Bu yeni gündem, çevresel ve etik eylemsizliğe karşı koymayı ve çoğu insanın günümüzün modasıyla deneyimlediği tipik bilinçsizlik ve körü körüne tüketim hallerini gözden geçirmeyi hedefliyor.

Moda alanında sürdürülebilirliği sağlayacak çevresel ve etik yaklaşımları konu alan serginin küratörü Kate Fletcher, 19 Mart 2008 Çarşamba günü saat 17:30’da, İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla 109 numaralı salonda bir konferans verecek.

Dr. Kate Fletcher
1990’ların başından beri sürdürülebilir moda ve tekstil üzerine çalışan Kate Fletcher, perakende giyim firmaları, tasarımcı-üreticiler, kâr amacı gütmeyen örgütler gibi müşterilerine, bağımsız danışmanlık hizmeti veriyor. Fletcher, İngiliz Tekstil Endüstrisi’nde sürdürülebilir tasarım olanaklarını inceleyen çalışmasıyla, 1999 yılında Chelsea College of Art and Design’dan doktor unvanını aldı. Goldsmiths College University of London’da Ekolojik Tasarım konusunda araştırmacılık ve eğitimcilik yaptı. Fletcher, yakın zamanda yayınlanan Sustainable Fashion and Textiles: Design Journeys isimli kitabın yazarıdır.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/garanti-galeride-surdurulebilirlik-icin-moda_59385.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!