Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gençler için Animasyon Atölyesi

İstanbul Modern Sanat Müzesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İnteraktif Medya Tasarımı Ana Bilim Dalı ile (Y.T.Ü. İ.M.T.) işbirliğiyle, 13-18 yaş grubu gençler için “Stop-Motion, Cut-Out”, “Dijital Animasyon” ve “Çizgi Animasyon, Flipbook” başlıklı üç farklı animasyon atölyesi düzenliyor.

yapi.com.tr

Eğitimler

Gençler için Animasyon Atölyesi
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 25 Nisan 2009 14:00
YER: İstanbul Modern, Karaköy, İstanbul
DÜZENLEYEN: İstanbul Modern
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 334 73 41
+ Ajandama Ekle

İstanbul Modern Sanat Müzesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İnteraktif Medya Tasarımı Ana Bilim Dalı ile (Y.T.Ü. İ.M.T.) işbirliğiyle, 13-18 yaş grubu gençler için “Stop-Motion, Cut-Out”, “Dijital Animasyon” ve  “Çizgi Animasyon, Flipbook” başlıklı üç farklı animasyon atölyesi düzenliyor.

Animasyon sanatının temel üretim süreçlerinin farklı teknik ve malzemelerle uygulanacağı bu atölyelerde gençler, karakterler oluşturuyor, senaryo hazırlıyor, storyboard ve layout çalışmasından sonra cut-out, dijital animasyon ve çizgi animasyonlar yaratıyor. Atölye çalışmalarında gerçekleştirilen animasyonlar da 25 Nisan 2009 tarihinde saat 14.00’te  İstanbul Modern Sinema’da düzenlenecek olan “Genç Animatörler” gösteriminde izleyiciyle buluşacak.

21 Şubat Cumartesi saat 13.00-17.00 arasında gerçekleşecek “Stop-motion, Cut-out” başlıklı atölye çalışmasında gençler, dergilerden kesilen imajlar ve karton, kumaş, folyo, çamur gibi malzemelerden üretilen soyut ya da stilize nesneleri belirli bir olayı anlatmak üzere art arda fotoğraflayarak animasyonlarını oluşturuyor.
Danışman: Y.T.Ü. İ.M.T. Öğr. Gör. Asım Evren Yantaç
Yürütücü: Özge Genç, Yiğit Hepsev

7 Mart Cumartesi saat 13.00-17.00 arasında düzenlenecek “Dijital Animasyon”
atölye çalışmasında gençler, temel dijital animasyon tekniklerini kullanarak bilgisayar ortamında animasyonlar  oluşturuyor, kostümler tasarlıyor, dekorlar hazırlıyor ve öykü fotoğraflarından bir kurgu yaratıyor. 
Danışman: Y.T.Ü. İ.M.T. Öğr. Gör. Gürhan Demirel
Yürütücü: Yasemin Yıldırım, Abdullah Taha Müslümanoğlu

21 Mart Cumartesi saat 13.00-17.00 arasında yapılacak olan “Çizgi Animasyon, Flipbook” başlıklı atölye çalışmasında gençler, belirli bir konuda kâğıt üzerine çizimler yapıyor ve çizimlerini art arda fotoğraflayarak hareketli görüntüler oluşturuyor.
Danışman: Y.T.Ü. İ.M.T. Öğr. Gör. Özalp Eröz
Yürütücü: Osmancan Karacı, Mustafa Ahmet Kara

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/gencler-icin-animasyon-atolyesi_66708.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!