Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi'ni Tartışıyor

Kültür Girişimi, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'yla birlikte 8-9-10 Kasım 2004 tarihlerinde The Marmara Oteli, Taksim Balo Salonu'nda "Genişletilmiş O

yapitr/Deniz Türkeri

Toplantılar




BAŞLANGIÇ TARİHİ: 8 Kasım 2004
BİTİŞ TARİHİ: 10 Kasım 2004
+ Ajandama Ekle

ültür Girişimi, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'yla birlikte 8-9-10 Kasım 2004 tarihlerinde The Marmara Oteli, Taksim Balo Salonu'nda "Genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi" konulu bir sempozyum düzenliyor.

2000 yılından bu yana Türkiye'de yeni, planlı ve verimli bir "kültür yaşamı" yaratılması için çalışan Kültür Girişimi, Türkiye'yi çok yakından ilgilendiren bir projeyi üç gün sürecek uluslararası bir sempozyumla gündeme taşıyor.

Önceleri "Büyük Ortadoğu Projesi" olarak adlandırılan "Genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi (GOP)" üzerine yaklaşık bir yıldır başta Asya, Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere tüm dünyada tartışmalar yapılıyor.

Bu tarihsel proje sempozyumda şu başlıklarla oturuma açılacak:

"GOP'un Amacı ve Felsefesi", "Toplumsal ve Kültürel Açıdan Türkiye ve Bölge Ülkelerine Etkileri", "Bölge Ülkelerine Getirebileceği Yükümlülükler ve Yararlar", "AB ve Asya Ülkeleri açısından GOP", "Türkiye'ye Getireceği Yükümlülükler ve Öneriler", "Ekonomik Açıdan Bölge Ülkeleri ve Türkiye'ye Etkileri".

Sempozyuma Türkiye'den katılacak isimler arasında: Başbakanlık Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu, Eski Dışişleri Bakanı Emre Gönensay, Org. Kemal Yavuz, Eski Kültür Bakanları'ndan Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Talat Halman, Sosyal Demokrasi Vakfı Genel Başkanı Ercan Karakaş, Kültür Bakanlığı Eski Müsteşarı Emre Kongar, Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Atilla Karaosmanoğlu, Eski Büyükelçi Yalım Eralp, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nden Serhat Erkmen, Sabancı Üniversitesi'nden Ahmet Evin, Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Başkanı Can Paker, Yaşar Hacısalihoğlu, Eski Devlet Bakanı Kemal Derviş, TÜSİAD Dışilişkiler Komisyonu Başkanı Cem Duna, ekonomistler Mustafa Sönmez, Ergin Yıldızoğlu, Öztin Akgüç, Yusuf Işık, Türkel Minibaş ve Enis Berberoğlu ile Kültür Girişimi'nden Şakir Eczacıbaşı ve Hıfzı Topuz var.

GOP'ta ayrıca çeşitli ülkelerden ünlü bilim adamları ve politikacılar görüşlerini açıklayacak. Sempozyumun yabancı katılımcıları arasında şu isimler bulunuyor:

İngiltere'den Avrupa Birliği Eski Türkiye Büyükelçisi Michael Lake; Londra Üniversitesi Doğu ve Afrika Araştırmaları Okulu Öğretim Üyesi William Hale; Belçika'dan Avrupa Politikaları Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Staffan Jerneck; Princeton Üniversitesi Uluslararası Araştırmalar Merkezi ve Uluslararası Nükleer Silah Karşıtı Hukukçular Birliği kurucularından Richard Falk; İslam Konferansı Örgütü Eski Genel Sekreteri Arshad Zaman, BBC Türkiye Masası eski şefi ve yazar Andrew Mango…

GENİŞLETİLMİŞ ORTADOĞU VE KUZEY AFRİKA PROJESİ” sempozyumu izlemek isteyen herkese açık olacaktır.


Ayrıntılı Bilgi ve Program İçin :

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/genisletilmis-ortadogu-ve-kuzey-afrika-projesini-tartisiyor_20181.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!