Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Gökte Tunç'tan Metafor(m) Sergisi

Gökte Tunç’un Metafor(m) isimli sergisi Galeri G-art’da 6 Ocak -15 Şubat 2009 tarihleri arasında görülebilir. Yeryüzü kentlerinin metaforlarını konu alan Göktelen Peysajlar’dan sonra Gökte Tunç’un bu sergisinde yaşam alanını yeryüzü ile sınırlamayıp, sonsuz bir alan içerisinde dolaştırdığı duygu çeşitliliğini Metafor(m) sergisinde görüyoruz.

yapi.com.tr

Sergiler

Gökte Tunç'tan Metafor(m) Sergisi
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 6 Ocak 2009
BİTİŞ TARİHİ: 15 Şubat 2009
YER: Galeri G-art, Dolmabahçe, İstanbul
DÜZENLEYEN: Galeri G-art
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 296 08 76 E: g.art@bnet.net.tr
+ Ajandama Ekle

Gökte Tunç’un Metafor(m) isimli sergisi Galeri G-art’da 6 Ocak -15 Şubat 2009 tarihleri arasında görülebilir. Yeryüzü kentlerinin metaforlarını konu alan Göktelen Peysajlar’dan sonra Gökte Tunç’un bu sergisinde yaşam alanını yeryüzü ile sınırlamayıp, sonsuz bir alan içerisinde dolaştırdığı duygu çeşitliliğini Metafor(m) sergisinde görüyoruz.

Metafor(m)

İnsan topluluğunun kurduğu en üst düzey varlık olan kent yapısı, içinde insan hayatında var olan bütün iyi ve kötü şeyleri tüm renkleriyle barındırdığı içiçok karmaşıktır. Bundan dolayıdır ki, içinde insan tek başına yaşayamaz. Toplu halde yaşamak zorundadır. Zamanla oluşan kentleşme sorununun sonuçları yaşam biçimimizi dolayısıyla sanatımızı etkiler. Sorunlar toplumu dönüştürürken aynı zamanda insanlığı da dönüştürmekte, yeni düşünce şekilleri oluşmakta. Bu dönüşüm içinden kendimizi soyutlamak isteyip kaçtığımızda, karanlık kuytulara sokulduğumuzda işte o zaman, nasıl bir dünyada yaşadığımızı bilemeden yabancılaşmaya başlar hale geliriz. Çağdaş kent insanı kendisini psikiyatrislerin karşısında bulması ile sonuçlanır bu yabancılaşma.

Kentlerin çok yapılılıklarının yarattığı geçirgen hal, her türlü etkiyi kolayca alıp yeni bir etki yaratmaları, teknolojinin gelişmesiyle dünyanın küçülmesi, kültür etkileşiminin koyulması, diğer taraftan kültürün gittikçe evrenselleşmesiyle, insan daha bütünsel olarak yaşar hale geldiği dünyada sorunlarını da ortaklaştırmakta sorunlara ortak çözümler aramaktadır. Duyarlılık ve farkındalıkları artıranlar bilim ve düşünce insanları ve sanatçılardır. Kentleşme ve kirlenme sorunlarıyla sıkıştığımız şu anlarda asıl şimdi duygularımız olanca hızıyla çeşitlilik göstermektedir. Bu çeşitliliği somuta dönüştürebilen sanatçılardan biri olan Gökte Tunç strüktürel olarak çağdaş yorumlardan birdir. Doğanın düzenini bozan, ona egemen olarak kendisine yeni bir yaşam biçimi ve mekânı yaratan insan ve onun tüketim sürecine somut müdahalede bulunuyor. Birlikte yaşadığımız endüstriyel atıklar, artık atık değildirler. Yeni bir beden yeni bir kimlik içersinde yeni yaşam alanları oluşturmuşlardır. Bu atıklarla, ardı ardınca tekrarlanan kümelemelerle yarattığı strüktürelle geri dönüşümün önemini de vurguluyor. Sergi mekânında; bireyin toplumsal değerlerle, aidiyet ve yabancılaşmayla olan ilişkisinin karmaşıklığının görsel bir çevirisi olan bir video oynatılıyor. Videonun yoğunluğu ile zıtlık içerisindeki duvarlardaki resimler izleyiciye düşünmesi için bir mekân sunuyor.

Sergide, galeri gelirinin tamamı AÇEV’e bağışlanacak. Galeri 11.00–20.00 saatleri arası gezilebilir.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/gokte-tunctan-metaform-sergisi_65551.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!