Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Häfele ile Alman Tiyatro Topluluğundan Performans

Mobilya, kapı donanım ve aksesuarları alanında geniş ürün yelpazesine sahip olan dünyaca ünlü marka Häfele, geleceğin yaratıcı gücü olan genç yeteneklere destek veriyor. Häfele sponsorluğunda çalışmalarını sürdüren Alman Teknik Lisesi Tiyatro Çalışma Grubu, Häfele mobilya donanımlarını da kullanarak, edebiyat ve tasarım arasında köprü kuran bir

yapi.com.tr

Diğer

Häfele ile Alman Tiyatro Topluluğundan Performans
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 15 Nisan 2009 15:00
YER: Häfele Merkez Mağazası, Dudullu, İstanbul
DÜZENLEYEN: Häfele
DİĞER BİLGİLER: Eda Başar Uytun T: (216) 528 59 00 F: (216) 528 59 30
+ Ajandama Ekle

obilya, kapı donanım ve aksesuarları alanında geniş ürün yelpazesine sahip olan dünyaca ünlü marka Häfele, geleceğin yaratıcı gücü olan genç yeteneklere destek veriyor. Häfele sponsorluğunda çalışmalarını sürdüren Alman Teknik Lisesi Tiyatro Çalışma Grubu, Häfele mobilya donanımlarını da kullanarak, edebiyat ve tasarım arasında köprü kuran bir gösteri sunacak.

Nagold’da bulunan teknik lisenin öğrencileri ve drama öğretmenlerinden oluşan tiyatro grubu, 15 Nisan Çarşamba günü saat 15.00-17.00 arasında Dudullu’ da bulunan merkez mağazasında ilginç bir oyun kolajı ortaya koyacak. Tiyatro grubu gerçekleştirdikleri performanslarda drama öğretmenleri Helga Philipp yönetiminde, özel tasarım mobilya ve objeleri de kullanarak seçilen konsepte uygun okumalar yapıyor; bilinen tiyatro oyunlarından uyarladıkları sahnelerle “tasarım” ve “insan”  arasındaki ilişkiyi irdeliyor.

Genç nesile her türlü fırsatın sağlanması gerektiği felsefesiyle hareket eden Häfele, tiyatro grubuyla birlikte üniversitelerin endüstriyel tasarım bölümlerinden öğrencileri de ağırlayacak. Performansı izlerken aynı zamanda merkez mağazada sergilenen ürünleri inceleme fırsatı bulacak olan öğrencilere, istek üzerine mobilya donanımlarını konu alan kısa bir eğitim de verilecek.

Tiyatro çalışma grubu, Nagold’da Landes-Literaturtage etkinliğinde, “besetz” (meşgul) sloganından yola çıkarak sandalye ve kullanıcı arasındaki ilişkiyi edebiyat ve tasarım disiplinlerini buluşturarak sergilemişti. Bu performansta,  Ionesco’nun “Die Stühle” (Sandalyeler), Thomas Mann’ın ‘Zauberberg’, Samuel Bekett’in ‘Waiting for Godot’ (Godot’yu Beklerken), Herman Kasack imzalı  ‘Mechanischer Doppelgänger’ ve William Shakespeare’in ‘Romeo and Juliet’ (Romeo ve Jülyet) oyunlarından sahneler canlandırılıyor; özel tasarım sandalyeler farklı çeşitlemeleri ve yorumlarıyla oyunun içinde yer alıyordu. Örneğin “mavi kanape” oyununda Michael Thonet, Philippe Starck, Marcel Breuer, Verner Panton, Ray ve Charles Eames gibi tasarımcılarla başarıları üzerine söyleşiler gerçekleştiriliyordu. Ünlü Alman tiyarocu Johann Wolfgang von Goethe’nin Faust oyunundan uyarladıkları, ‘Faust Rhapsodie’  adlı oyunu da büyük ilgiyle karşılanan performansları arasında yer alıyor.

Direktörlüğünü Helga Philipp, teknik yapımcılığı ve müziğini Christian Philipp ve Björn Scheiner’in yürüttüğü tiyatro grubunun aktörleri Julian Bethmann, Roland Bran, Julia Bulmer, Benjamin Buzan, Patrizia Doster, Ceyhun Zoran Güneş, Anja Wagner, Stefan Wahl ve Fabian Walitschek.

Tiyatro çalışma grubunun gerçekleştirdiği projeler arasında,

International University of Art & Design (Miami)
Alman Konsolosluğu (Miami)
Alman-Amerikan Sosyal Kulübü (Miami)
Miami Üniversitesi ve
Boca Raton Üniversitesi ile ortak projeler,
New York, Manhattan’daki Häfele Fa mağazasında,
Nagold’da, Hafele Fa desteğiyle “Functionality World” Sempozyumu’nda ve
Baden-Württemberg’deki farklı tiyatrolarda gösteriler bulunuyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/hafele-ile-alman-tiyatro-toplulugundan-performans_68222.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!