Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hierapolis-Kastabala Kenti Çimento'dan Arınsın!

Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Karatepe Aslantaş yolu üzerindeki Antik Hierapolis-Kastabala Kenti'ne Çimento Fabrikası kurulmasına karşı verilen mücadeleye öncülük eden Prof. Halet Çambel’i konuk ediyor. Nail Çakırhan'ın anısına düzenlenecek olan toplantıya Çambel’in yanı sıra Arkeolog Doç. Dr. Murat Akman, Arkeoloji ve Sanat Yayınları Editörü Nezih

yapi.com.tr

Toplantılar

Hierapolis-Kastabala Kenti Çimento'dan Arınsın!
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 23 Kasım 2008 15:30
YER: Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Kadıköy, İstanbul
+ Ajandama Ekle

Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Karatepe Aslantaş yolu üzerindeki Antik Hierapolis-Kastabala Kenti'ne Çimento Fabrikası kurulmasına karşı verilen mücadeleye öncülük eden Prof. Halet Çambel’i konuk ediyor. Nail Çakırhan 'ın anısına düzenlenecek olan toplantıya Çambel’in yanı sıra Arkeolog Doç. Dr. Murat Akman, Arkeoloji ve Sanat Yayınları Editörü Nezih Başgelen ve İ.Ü. Arkeoloji Bölümü Prehistorya Anabilim Dalı Başkanı/ Türkiye Bilimler Akademisi Konsey Üyesi Prof. Dr. Mehmet Özdoğan da konuşmacı olarak katılacak.

Çambel herkesi kültürel mirası korumaya, bu amaçla yürütülen kampanyaya destek vermeye çağırırken şöyle diyor:

"Bu antik kent, Akdeniz'in Efesi olarak bilinir. Osmaniye ili, Kastabala’ya sahip olduğu için çok şanslı. Bu güzergah üzerinde birbirine çok kısa mesafelerde zaten turizm potansiyeline sahip olan Babaoğlan, Hemite ve Karatepe-Aslantaş Açık Hava Müzesinin bulunması da büyük bir şanstır. Bu bölge tümü ele alınıp bir gezi güzergahı oluşturulabilir, dünyada benzeri olmayan güzellikte kültür-doğa-spor turizmi merkezi yapılabilir. Kastabala Antik Kenti’nde arkeolojik kazı, restorasyon ve düzenleme yapılarak burasının Arkeopark alanı haline getirilmesi gerekir. Amacımız çimento fabrikasının yapılmaması değil, başka uygun bir yere yapılmasıdır. Fabrikanın tarihi ve arkeolojik Kastabala örenyerine dahil olan Kesmeburun Tepesi’ne oturtulması, örenyeri üzerinde yollar yapılması yasalara aykırıdır"

Toroslarda Bir Efsane
Panel kapsamında ayrıca “Toroslarda Bir Efsane; Karatepe Aslantaş” adlı belgesel film de gösterilecek. Aylin Eren’in yönetmenliğini yaptığı film, bulunuşundan, burada Prof. Halet Çambel öncülüğünde gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk taş eser restorasyonuna ve Türkiye’nin kendi türündeki ilk açıkhava müzesinin kuruluşuna kadar uzanan süreci; Karatepe Aslantaş için yarım asırı geçen bir sürede gösterilen büyük çabaları, özverileri anlatıyor.

Program:
 
15.30 Toroslarda Bir Efsane; Karatepe Aslantaş
Yıl: 2003 /  Süre: 45 dakika

16.15 Panel ve Dia Gösterimi: Karatepe - Aslantaş ve Kastabala

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/hierapolis-kastabala-kenti-cimentodan-arinsin_64662.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!