Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Hulda Festivali: Sanata ve Bilime Yolculuk

Usta heykel sanatçımız İlhan Koman'ın yaşadığı ve çalıştığı tarihi gemi Hulda, Stockholm'de başlayan etkinliklerin ardından çıktığı uzun yolculuğun son durağı olan İstanbul'a geliyor. Plato Sanat'ta 22 Eylül'de açılacak olan ve küratörlüğünü Yıldırım Arıcı'nın, direktörlüğünü ise Ayşegül Çinici Yazıcı'nın üstlendiği sergi, Hulda'nın yolculuk

yapi.com.tr

Sergiler

Hulda Festivali: Sanata ve Bilime Yolculuk
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 22 Eylül 2010
BİTİŞ TARİHİ: 31 Ekim 2010
YER: Plato Sanat, Balat - İstanbul
DÜZENLEYEN: Plato Sanat
DİĞER BİLGİLER: A: Ayvansaray Caddesi, No:33 Balat 34087 İstanbul T: (212) 621 12 47 F: (212) 621 11 47
+ Ajandama Ekle

ünyaca ünlü heykel sanatçısı İlhan Koman’ın 28 yıl boyunca ev ve atölye olarak kullandığı, 1905 yapımlı gemisi “MS/ Hulda”, Stockholm’de başlayan yolculuğunun son durağı olan İstanbul’a geliyor. Tarihi geminin 21 Eylül Salı günü Esma Sultan Yalısı’na gelişinin hemen ardından Plato Sanat’ta açılacak olan sergi, Hulda’nın yolculuk fotoğraf ve videolarını, Koman’ın “Anafor” ve “Derviş” gibi bilinen on özgün eseri ile genç sanatçı Candaş Şişman’ın İlhan Koman’a ithafen ürettiği video çalışmasını kapsıyor.

Hulda’nın yolculuk öyküsünü anlatan fotoğraf ve videolar, Hulda’nın uğramış olduğu Stockholm, Amsterdam, Anvers, Bordo, Lizbon, Barselona, Napoli, Malta, Selanik ve İstanbul şehirlerinden kareler taşıyor. Bu sergi aynı zamanda Hulda Festivali’nin ve İstanbul’daki etkinliklerin son etabını oluşturuyor.

Küratörlüğünü Yıldırım Arıcı’nın, direktörlüğünü ise Ayşegül Çinici Yazıcı’nın üstlendiği sergi, İlhan Koman eserlerini dijital ortamda Koman’ın anısına yorumlayan Candaş Şişman’ın videosuna da yer vererek, genç kuşak sanatçılarla İlhan Koman arasında bir köprü kurma misyonunu üstleniyor. Candaş Şişman’ın Koman’ın “Pi”, “Moebius”, “Anafor” ve “Umacı” adlı eserlerinden esinlenerek ürettiği videosu, yine kendisinin Koman heykellerinin malzemelerinden yola çıkarak hazırladığı bir ses tasarımına da sahip.
 
Sergiye, Plato Meslek Yüksekokulu’nun yayınlayacağı bir de kitap eşlik edecek. Kitap, Çetin Kanra, Aykut Köksal, Abidin Dino, Ferit Edgü, Burcu Beşlioğlu’nun metinlerinden ve Oktay Rıfat’ın bir şiirinden oluşuyor.
Hulda Festivali’nin Avrupa kıyılarındaki serüveninin anlatıldığı “İlhan Koman: Hulda Festivali Sanata ve Bilime Yolculuk” sergisi, 31 Ekim 2010 tarihine kadar Plato Sanat’ta izlenebilir.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/hulda-festivali-sanata-ve-bilime-yolculuk_82832.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!