Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"İklim Değişikliği - 3"

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından düzenlenen “Yaşamın Mimarisinde-Mimarın Yaşamında; Ekolojik Perspektifler Söyleşi Dizisi- 6”, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve Dr. Uygar Özesmi’yi konuk ediyor.

yapi.com.tr

Toplantılar

"İklim Değişikliği - 3"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 8 Temmuz 2009 18:30
YER: Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Yıldız Dış Karakol Binası, Beşiktaş, İstanbul
DÜZENLEYEN: Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 227 69 10 F: (212) 236 85 28
+ Ajandama Ekle

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından düzenlenen “Yaşamın Mimarisinde-Mimarın Yaşamında; Ekolojik Perspektifler Söyleşi Dizisi- 6”, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve Dr. Uygar Özesmi’yi konuk ediyor.

Toplantı, bir yandan dünyanın karşı karşıya kaldığı yaşamsal sınıra dayanmış iklim sorunları hakkında bilgi verirken, bir taraftan da bu sorunlar karşısında neler yapılabileceğini tartışacak.

Prof.Dr. Mikdat Kadıoğlu
1961 Maçka doğumlu olan Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, 1980 İstanbul İnşaat Teknik Lisesi; 1984 İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Atmosfer Bilimleri konusunda 1987'de master ve 1991'de doktora derecesini ABD’nin Missouri-Columbia Üniversitesinden aldı. Afet Yönetimi konusunda ABD’de FEMA, Japonya’da JICA ve İngiltere’nin Bournemouth Üniversitesinin eğitimlerine katıldı.

TMMOB Meteoroloji Mühendisleri Odası Marmara Bölge Temsilcisi; Türk Deniz Araştırmalar Vakfı ve Trabzon Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği üyesi olan Kadıoğlu, Sayısal Hava Öngörüsü, İklim Değişimi ve Afet Yönetimi konuları ile ilgileniyor. Kadıoğlu’nun Atmosfer Bilimleri ve Afet Yönetimi konusunda Türkçe ve İngilizce olmak üzere çok sayıda yanlı var.

Halen İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı ve İTÜ Afet Yönetim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü olarak görevine devam eden Kadıoğlu, aynı zamanda da İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve İstanbul Valiliği Afet Yönetim Merkezi’nin danışmalığını yapıyor.

Kadıoğlu, halen Hürriyet gazetesinin seyahat ekinde “Havadan-Sudan” adlı köşeyi yazıyor ve Açık Radyo’da (94,9 Mhz) “Havadan-Sudan” adlı program yapıyor.

Dr. Uygar Özesmi

Doğa ve çevre koruma çalışmalarına 1980'de İç Anadolu Sulak alanlarında yaptığı bilimsel çalışmalarla başladı. Bu dönemde yaptığı bilimsel çalışmalarla TÜBİTAK ödülleri aldı. 19 yaşında Çevreden Sorumlu Devlet Bakanı Adnan Kahveci'nin danışmanlığını yaptı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden mezun oldu ve Fulbright Burslusu olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde Ohio State Üniversitesi’nde master, daha sonra ünlü MacArthur Burslusu olarak Minnesota Universitesi'nde Çevre, Kalkınma ve Sosyal Değişim konularında doktora yaptı ve aynı üniversitede dersler verdi.

Erciyes Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünü kurmak üzere 2000 senesinde yurda dönüp bu dönemde pek çok bilimsel projeler yürüttü ve çevre koruma sivil toplum çalışmalarının içinde yer aldı. Küresel Çevre Fonları Küçük Destek Programının Yönlendirme Komitesinde görev aldı, Biyolojik Çeşitlilik Sivil Toplum Kapasite Geliştirme Planı’nı, Doğa Derneği’nin kurucu başkanlığını yaptı. Türkiye’de ilk olarak Karadeniz STK'ları ve TURÇEK ile KarDoğa - Karadeniz Doğa Koruma Federasyonu'nun kuruluşunu sağladı. Sivil Toplum Geliştirme Merkezi'nin de kurucu üyeleri arasında olup halen yönetim kurulu üyesidir. 

2004 senesinde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nda görev almak üzere New York'a gitti. Küresel Cevre Fonları, Küçük Ölçekli Destek Programı’nda Çevre Uzmanı olarak çalıştı. 2006 yılında TEMA Vakfı Genel Müdürü olarak Istanbul’a geldi. Mart 2008’den beri Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü görevini yürütüyor.

 

 

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/iklim-degisikligi---3_70285.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!