Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"İmkanmekan Yolda"

Kente yönelik “kamusal” tasarım pratiğinin gelişmesine katkıda bulunmak ve kentlerdeki yaşam kalitesini küçük ölçekli müdahalelerle artırmak amacıyla yola çıkan “İmkan Mekan”, İstanbul'un zorunlu kamusal mekânları olan ulaşım ağları ve araçları üzerine düşünmeye ve üretmeye davet ediyor.

yapi.com.tr

Diğer

"İmkanmekan Yolda"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 23 Ocak 2010
BİTİŞ TARİHİ: 1 Nisan 2010
DÜZENLEYEN: İmkan Mekan
DİĞER BİLGİLER: E: imkanmekan@gmail.com
+ Ajandama Ekle

ente yönelik “kamusal” tasarım pratiğinin gelişmesine katkıda bulunmak ve kentlerdeki yaşam kalitesini küçük ölçekli müdahalelerle artırmak amacıyla yola çıkan “İmkan Mekan”,  İstanbul'un zorunlu kamusal mekânları olan ulaşım ağları ve araçları üzerine düşünmeye ve üretmeye davet ediyor. “İmkanmekan Yolda” zamana yayılmış bu atölye süreci şöyle işleyecek:

Açık çağrı yöntemiyle davet edilen katılımcılardan hangilerinin atölyeye katılacağı, 15 Ocak'a kadar gönderdikleri posterlerin değerlendirilmesi sonucu atölyede belirlenecek. Atölye katılımcıları ile 23 Ocak Cumartesi günü bir buluşma gerçekleşecek.

Atölyenin yaklaşık elli kişi ile ger bir katılımla yapılması planlanıyor.

Katılımcılar 23 Ocak - 1 Nisan tarihleri arasında kendi kullandıkları ulaşım araçları, yollar, ulaşım ağları ve uzamları (bisiklet, otobüs, vapur, metro, duraklar, istasyonlar,otoparklar...vb.) üzerine imkanmekanla ortak hazırladıkları defterlerine ‘yolculuk notları' adı altında kendi gözlemlerini ve küçük ölçekli müdahale önerilerini geliştirecekler. Bu gözlemler dâhilinde bazı gruplar ‘haritalama' ve o ‘harita üzerinde müdahale önerisi' geliştirme gibi yöntemler de izleyebilirler. Defterler çeşitli analizler, şemalar, eskizler ve notları da içerecek.

 

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/imkanmekan-yolda_75660.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!