Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İnşaat Malzemesi Sektöründe Avrupa ve Türkiye'deki Gelişmeler

İnşaat malzemesi sektöründe Avrupa ve Türkiye'deki gelişmeler İMSAD/İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği tarafından düzenlenen toplantıda ele

yapitr/Deniz Türkeri

Toplantılar

İnşaat Malzemesi Sektöründe Avrupa ve Türkiye'deki Gelişmeler
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 8 Ekim 2004 16:10
BİTİŞ TARİHİ: 8 Ekim 2004 16:10
+ Ajandama Ekle

nşaat malzemesi sektöründe Avrupa ve Türkiye'deki gelişmeler İMSAD/İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği tarafından düzenlenen toplantıda ele alındı.

İMSAD, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği tarafından 4 Ekim 2004 günü, İstanbul'da CEPMC, Avrupa İnşaat Malzemesi Üreticileri Konseyi Genel Sekreteri Philip Bennett ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Yapı Malzemeleri Dairesi'nden Bülent Yalazı'nın katılımıyla bir toplantı düzenlendi.

İMSAD'ın üye olarak Türkiye'yi temsil ettiği CEPMC, Avrupa İnşaat Malzemesi Üreticileri Konseyi Genel Sekreteri Philip Bennett toplantıda CEPMC'nin yapısı, üyeleri, faaliyetleri, teknik çalışma grupları yanında Avrupa Birliği ilgili komitelerindeki temsili ile ilgili detaylı bilgi verdi.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan Bülent Yalazı ise Temmuz 2004'de Yapı Malzemeleri Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda oluşturulan YAMTEK, Yapı Malzemeleri Teknik Komitesi hakkında açıklamalarda bulundu. Komitede İMSAD'ın inşaat malzemesi sektör örgütü olarak yer aldığını belirten Yalazı bu konuda sektör örgütlerinden destek istedi ve İMSAD'ın üyeliği ile birlikte sektördeki tüm örgütlerin birlikte hareket etme gereğini dile getirdi. Bakanlık olarak yapılması gereken çalışmaların, bu işlere ayrılabilen personel sayısı ile orantılı olmadığını vurgulayan Yalazı çalışmaları Bakanlık, üretici firmalar ve özel sektör örgütlerinin dayanışma içinde yürütmesinin önemini belirtti.



Toplantı sonunda İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Galip Sayıl; İMSAD'ın gerek Avrupa İnşaat Malzemesi Üreticileri Konseyi CEPMC nezdinde Türkiye'yi temsil eden tek üyesi olarak, gerekse Bayındırlık ve İskan Bakanlığı nezdinde oluşturulan YAMTEK Yapı Malzemeleri Teknik Komitesi'nde üye olan ve yapı malzemeleri sektörünü temsil eden tek özel sektör kuruluşu olarak sektörde bir üst - bir şemsiye kuruluş olma görev ve sorumluluğunu üstlenmiş bulunduğunu belirtti ve İMSAD'ın üstlendiği sorumluluklar doğrultusunda üreticiler ve ilgili diğer sektör örgütleri ile beraber çalışmaya hazır olduğunu ve bunun gereğini vurguladı.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/insaat-malzemesi-sektorunde-avrupa-ve-turkiyedeki-gelismeler_19038.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!