Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Kültür Üniversitesi'nde "Ateşten Suya..."

İstanbul Kültür Üniversitesi'nde "Ateşten Suya..."

yapi.com.tr

Eğitimler

İstanbul Kültür Üniversitesi'nde "Ateşten Suya..."
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 28 Nisan 2008
BİTİŞ TARİHİ: 2 Mayıs 2008
YER: İstanbul Kültür Üniversitesi, Ataköy Yerleşkesi, Bakırköy, İstanbul
DÜZENLEYEN: İstanbul Kültür Üniversitesi
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 498 42 90 E: a.oskay@iku.edu.tr
+ Ajandama Ekle

stanbul Kültür Üniversitesi Seramik Atölyesi, Mimarlık Bölümü Öğr. Gör. Alev Oskay tarafından düzenlenen “Ateşten Suya....” Raku Çalıştayı etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Raku tekniğinin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 8 sanatçıyı biraraya getiren “Ateşten Suya....” Raku Çalıştayı aynı zamanda İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencilerine, yıl içinde hazırladıkları seramik çalışmaları üzerinde uygulama yapma olanağı sağlayacak.

Çalıştaya katılacak sanatçılar; İstanbul Kültür Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Alev Oskay, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü’nden Yrd. Doç. İrfan Aydın, Sakarya Üniversitesi Seramik Bölümü’nden Yrd. Doç. N. Gülgün Elitez, Marmara Üniversitesi Seramik Bölümü’nden Araş. Gör. Pınar Krom Demirel, Eczacıbaşı Vitra Seramik Sanat Atölyesi Sorumlusu Reyhan Gürses, İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Seramik Bölümü’nden Yrd. Doç. Süreyya Oskay, Avanos Tol Seramik Atölyesi’nden Tayfun Küçükcan, Eczacıbaşı Vitra Seramik Sanat Atölyesi’nden heykeltıraş Toygan Eren.

İstanbul Kültür Üniversitesi Seramik Atölyesi öğrencilerinin katılımıyla, Sanatçıların çeşitli raku tekniklerini uygulayacakları çalıştay sonucunda eserler 2-16 Mayıs tarihleri arasında üniversitenin Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Ataköy Yerleşkesi 2. kat Sergi Holü’nde sergilenecektir.

Geçmişi 400 yıl öncesine kadar giden Raku, geleneksel Japon seramiğine özgü sürpriz ve deneyselliğe açık bir sırlama tekniğidir. Raku tekniğinin özelliği; açık havada özel fırınlarda pişirilen seramiklerin, akkorlaşınca (yaklaşık 800–1000 ?C) hızla fırından çıkartılıp içinde talaş, kuru yaprak gibi organik malzemelerin bulunduğu kapaklı kaplara konulması aşamalarından geçmesidir. Fırından çıkan seramiklerin uğradığı termal şokun etkisi form üzerinde çatlaklara neden olurken, redüksiyon yanma sırasında oluşan is, çatlaklara nüfuz eder. Suya alınan seramikler son aşama olarak temizlenir; taşlama (aşındırma) yoluyla yıkanır, is ve küllerin tortularından arındırılır. Bu teknikle seramiğin üzerindeki sırlı yüzeyde, değişik etkiler ve farklı tonda renkler ortaya çıktığı için şaşırtıcı sonuçlar elde edilmektedir. Raku, doğaçlama etkiler sağladığı için dünyada birçok seramik sanatçısı tarafından kullanılmaktadır.

İstanbul Kültür Üniversitesi Seramik Atölyesi, 2004 yılında Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde üniversitenin Ataköy’deki yerleşkesinde Öğr. Gör. Alev Oskay tarafından kuruldu. Seçmeli Seramik derslerinin verildiği atölyede aynı zamanda, Seramik Kulübü ile ortaklaşa, sanatçı atölyeleri, fabrika, sergi ve müze gezileri de düzenliyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/istanbul-kultur-universitesinde-atesten-suya-_60680.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!