Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İtalyan Mimar Dante O. Benini Mimarlığın ve Kentlerin Geleceğini İzmir'de Anlatıyor

Dünyaca ünlü İtalyan Mimar Dante O. Benini, Yapı-Endüstri Merkezi, İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin konuğu olarak Uluslararası Yapı 2009 İzmir Fuarı kapsamında Türkiye’ye geliyor.

yapi.com.tr

Toplantılar

İtalyan Mimar Dante O. Benini Mimarlığın ve Kentlerin Geleceğini İzmir'de Anlatıyor
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 15 Ekim 2009 17:30
YER: İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu
DÜZENLEYEN: Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) , İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi
DİĞER BİLGİLER: T: (232) 498 46 83 T: (212) 266 70 70
+ Ajandama Ekle

Dünyaca ünlü İtalyan Mimar Dante O. Benini, Yapı-Endüstri Merkezi, İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin konuğu olarak Uluslararası Yapı 2009 İzmir Fuarı kapsamında Türkiye’ye geliyor.İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu’nda 15 Ekim 2009 Perşembe günü saat 17.30’da konferans verecek olan Mimar Dante O. Benini, Türk mimarlar ve yapı sektörü temsilcilerine geleceğin mimarisi ve kentleri konusunda bilgi verecek.

40 yılı aşkın süredir yapı ve mimarlık sektörünü buluşturan Yapı-Endüstri Merkezi, dünyanın önde gelen tasarımcı ve mimarlarını ilgilileri ile bir araya getirerek; sektördeki mesleki iletişim ortamı kalitesinin yükseltilmesini ve dünya tasarım pratiği bileşenlerinin Türkiye’de de eş zamanlı olarak tartışılabileceği ortamlar yaratmayı amaçlamaktadır. Yapı-Endüstri Merkezi, İzmir Ticaret Odası’nın işbirliği ile, 15–18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Yapı 2009 İzmir Fuarı kapsamında Dante O. Benini ’yi İzmirlilerle buluşturacak. Kendisi de Akdenizli olan ve her kuşaktan önemli mimarlarla çalışmış Dante O. Benini, 15 Ekim 2009 Perşembe günü İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştireceği konferansta, İzmirli mimarlara kendi tecrübelerinin ışığında kentleri ve mimarlığı bekleyen gelecek konusunda bilgi verecek.

59 yaşındaki mimar Dante O. Benini, İtalya’da başladığı ve 68 öğrenci olayları nedeniyle ara verdiği eğitimini 32 yaşında Brezilya’da tamamladı. Carlo Scarpa ve Oscar Niemeyer’in öğrencisi Dante O. Benini dünya çapında Frank O. Ghery, Richard Meier, Arup and Daniel Libeskind’in de aralarında olduğu isimlerle işbirliği yaparak projeler üretiyor. Tasarımlarında özellikle sürdürülebilirlik konusuna yoğun ilgi gösteren Dante O. Benini kariyeri boyunca hep alanında usta isimlerle önemli projelere imza attı.

Mimar Dante O. Benini Hakkında
59 yaşındaki mimar Dante O. Benini, İtalya’da başladığı ve 68 öğrenci olayları nedeniyle ara verdiği eğitimini 32 yaşında Brezilya’da tamamladı. Ünlü mimar, çalışmalarını halen Londra, Milano ve İstanbul’da sürdürüyor. Benini, Milano’daki çalışmalarını 26 bin m² alan üzerine kurulu stüdyosunda yürütüyor. İtalya’nın yanı sıra pek çok ülkede önemli projeler gerçekleştiren ve ülkesinde “Yılın Mimarı” ünvanını kazanan Dante Benini’nin hayali, doğduğu yer olan Milano’da yaşayanlara daha yaşanılır bir şehri geri vermek. Carlo Scarpa ve Oscar Niemeyer’in öğrencisi Dante O. Benini dünya çapında Frank O. Ghery, Richard Meier, Arup and Daniel Libeskind’in de aralarında olduğu isimlerle işbirliği yaparak projeler üretiyor. 1997’de  “Dante O. Benini & Partners Architects”i kuran mimar halen Luca Gonzo Senior ile birlikte ortağı olduğu büronun yönetim kurulu başkanlığını sürdürmektedir. DOBP Milano’daki merkez ofisinin yanısıra, Londra ve İstanbul’daki bürolarında mimari tasarım, kentsel tasarım, iç mekân tasarımı, yat tasarımı, ürün tasarımı konularında hizmet vermektedir.

DOBP’de ele alınan her proje teknolojik, ekonomik ve çevresel sürdürülebilirlik ön planda tutularak kaliteli bir mimari bağlamda tasarlanır. Benini, ulusal ve uluslararası arenada birçok ödüle değer görülmüş, workshop ve konferanslara davet edilmiştir.

İtalyanca yapılacak olan konferansın simultane olarak Türkçe’ye çevrileceği bildiriliyor. Ayrıca sınırlı kontenjan nedeni ile konferansı dinlemek isteyenlerin kayıt yaptırması gerektiği de gelen bilgiler arasında. 

Kayıt olmak için lütfen tıklayınız.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/italyan-mimar-dante-o-benini-mimarligin-ve-kentlerin-gelecegini-izmirde-anlatiyor_72909.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!