Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Alternatif Sanat 'Mekânları'

Jpeg - İstanbul

"Şehir Konservesi"

yapi.com.tr

Sergiler

Jpeg - İstanbul
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 10 Haziran 2006
BİTİŞ TARİHİ: 30 Temmuz 2006
YER: Under Construction - Tepe İnşaat Güncel Sanat Mekanı, Başıbüyük Mahallesi, Kuyular Düzü Mevkii, Trabzon Cad. No.25, Maltepe, İstanbul
DÜZENLEYEN: Under Construction - Tepe İnşaat Güncel Sanat Mekanı
DİĞER BİLGİLER: T: (0216) 444 4 627 - (0212) 284 89 30 (pbx) E: zsalman@tepeinsaat.com.tr , info@narcity.com.tr
+ Ajandama Ekle

















Tepe İnşaat A.Ş.'nin sanata desteği artarak devam ediyor. Under Construction - Tepe İnşaat Güncel Sanat Mekanı, üçüncü sergisinde Ceren Oykut'u konuk ediyor.

Narcity inşaat alanı içinde, beş adet eski inşaat konteynırının 55 m²'lik beyaz kübe (white cube) dönüştürülmesiyle elde edilen güncel sanat mekanı Under Construction için sanatçılar, zaman ve mekana özel projeler geliştirerek, konteynırı malzeme olarak kullanıyorlar. Sanat mekanı, onlar için eserlerini asacak bir duvardan öte eserin bir parçası oluyor.

Under Construction'ın üçüncü sergisi olan "Şehir Konservesi", hayallerin ve kabusların şehri İstanbul'u konu edecek. İlk kişisel sergisini açacak olan Ceren Oykut, içinde milyonlarca izleyicinin gözlemlenebileceği, farklı türde bir evren sunacak. Ortaya çıkan eser, duvar resmi olmanın dışında, bir alan resmi, zaman ve mekana özgü bir enstelasyon olarak karşımıza çıkacak.

Ceren Oykut

Proje yöneticiliğini Zeynep Salman'ın, kuratörlüğünü ise Marcus Graf'ın üstlendiği güncel sanat mekanı, farklılığı ile vazgeçilmez bir alternatif teşkil ediyor.

Küratör Graf, genç sanatçı hakkında "Çizmek fiilini günümüzün gerçekliğine uydurabilmek için klasik araçları çağdaş formlara çeviriyor. Sanatçı, araştırmacı bir yapıya ve bilim adamı beyniyle ortak çalışan bir çocuğun izleme yeteneğine ile İstanbul'u araştırıyor, kaos ve anlamsızlık içinde yaşayan şehir sakinlerinin günlük hayatlarını ortaya koyuyor" diyor.

Şehir Konservesi, İstanbul'un semtlerini Under Construction'a nakledecek. Sanatçı, üç hafta boyunca her gün Baltalimanı Boyacıköy'den yola çıkıp, Beşiktaş, Boğaz, Kadıköy üzerinden, farklı yollardan, Maltepe'de bulunan Under Construction'a gelecek. Ve yol üzerinde izlediği sahneleri ve hafızasında sakladıklarını kısacası İstanbul'un sıkıştırılmış tasvirini duvara yansıtacak.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/jpeg---istanbul_45667.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!