Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Prova
BÖLÜM SPONSORU

"Kaldırım Taşlarının Altında Kumsal Var"

Atatürk Kültür Merkezi’nde ve Pi Artworks’de açtığı kişisel sergileri ve 2007’de gerçekleştirilen “Açılım II” sergisinden tanıdığımız Ayten Turanlı, bu yıl “Kaldırım Taşlarının Altında Kumsal Var” isimli duvar heykellerinden oluşan sergisi ile Pi Artworks Galeri 1’ de olacak.

yapi.com.tr

Sergiler

"Kaldırım Taşlarının Altında Kumsal Var"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 16 Aralık 2010
BİTİŞ TARİHİ: 16 Ocak 2011
YER: Pi Artworks Galeri 1, Tophane, İstanbul
DÜZENLEYEN: Pi Artworks
DİĞER BİLGİLER: A: Boğazkesen Cad. Kadirler Yokuşu Nöbetçi Sok. No:69/1 Tophane, Beyoğlu - Istanbul ed@piartworks.com
+ Ajandama Ekle

tatürk Kültür Merkezi’nde ve Pi Artworks’de açtığı kişisel sergileri ve 2007’de gerçekleştirilen “Açılım II” sergisinden tanıdığımız Ayten Turanlı, bu yıl “Kaldırım Taşlarının Altında Kumsal Var” isimli duvar heykellerinden oluşan sergisi ile Pi Artworks Galeri 1’ de olacak.

17 farklı duvar heykelinden oluşan sergide heykeller, birbirinin aynısı gibi görünen ama tamamen değişik, 1x1cm boyutunda ve farklı yüksekliklerde olan 2036 adet birimin birleştirilmesinden meydana geliyorlar. “Fantezi” ismi verilen bu işleri seyreden kişinin, kendi fantezisini kurup, onu farklı yorumlarla algılayabilmesi amaçlanıyor. Fantezi serisi dışındaki çalışmalar ise, aynı boyutlarda ama daha az parçanın bir araya gelmesi ile ortaya çıkıyor. Bu işler birer kaldırım taşı, birer kişilik, birer hayatı temsil ediyor.

Sergideki tüm parçalar tek renk, siyah olmakla birlikte, sır ile kaplı yüzeyleri farklı kalınlıklarda üretilen ve farklı ısı derecelerinde pişirilen işlerde değişik tonlar elde ediliyor. Bu teknik ile işlerin farklılıkları gözler önüne seriliyor. Tüm parçalar aynı malzemeden, aynı teknikle, aynı sayıda yapılmış olsa da, hepsi farklı hale getiriliyor. Sanatçının diğer sergilerinde kullandığı gibi çoklu parçaların bir araya gelmesiyle elde edilen bütünlük bu sergide de göze çarpıyor.

Ayten Turanlı, sergisinin oluşumu hakkında şunları dile getiriyor: “Kaldırım taşları öyle ki, biri eksik olduğunda olmuyor; orası boş kalınca göze batıyor, başka bir şeyle doldursan yerini sırıtıyor. Öyle bir araya gelmişler ki, birini çekip çıkardığında bozuluyor. İnsanlar da öyle değil mi? Hepimiz bir bütünün parçasıyız ve hepimiz o şeklimiz ve halimizle o kadar değerliyiz ki...”

Turanlı’nın “Kaldırım Taşlarının Altında Kumsal Var” başlıklı sergisi, 16 Aralık 2010 – 16 Ocak 2011 tarihleri arasında Pi Artworks Galeri 1’ de görülebilir.


Ayten Turanlı Hakkında

1994 – 1996 yılları arasında George Washington Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde ve Türker Özdoğan Atölyesi’nde aldığı eğitimlerden sonra yurtdışında çeşitli karma sergilere katılan sanatçı, Türkiye’de kendi atölyesinde çalışmalarına devam ediyor. Turanlı son 13 yıldır da Pi Seramik Atölyesi’nde eğitim veriyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/kaldirim-taslarinin-altinda-kumsal-var_84322.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!