Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Kemal Ahmet Arû ve Levent:...

KEMAL AHMET ARÛ Yaz Atölyesi

MSGSÜ AKSAM tarafından düzenlenen yaz atölyesinin, 1946 yılında ilk imar planı Prof. Kemal Ahmet Arû tarafından yapılan Söke ilçesinde gerçekleştirileceği bildiriliyor.

yapi.com.tr

Diğer

KEMAL AHMET ARÛ Yaz Atölyesi
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 6 Ağustos 2012
BİTİŞ TARİHİ: 17 Ağustos 2012
YER: Söke
ŞEHİR: Aydın
DÜZENLEYEN:

MSGSÜ Anadolu Kültürü ve Sanatı Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKSAM)

DİĞER BİLGİLER:

aksam@msgsu.edu.tr

+ Ajandama Ekle

p>Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Anadolu Kültürü ve Sanatı Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKSAM); konferans dizileri, sempozyum, uluslararası işbirlikleri kapsamında, öğretim üyelerinin araştırma projelerini desteklemek amacıyla gerçekleştirdiği etkinliklere, 6 - 17 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılacak yaz atölyesi ile devam ediyor.

Merkezin amaçları ve faaliyet alanları arasında yer alan “ülke çapında yaz okulları kurmak, diğer üniversitelerin ilgili birimlerinin de katılabileceği yaz okullarında, kültürel, sanatsal ve bilimsel çalışmalar yapmak, staj çalışması sayılacak çalışma alanının geleneksel kent dokusunu, mimarlıkla ilgili geleneksel örneklerini, etnografyasını, üretim türleri ve ilişkilerini, ekonomik potansiyelini, folklorunu oluşturan örf ve adetlerini, müziğini, oyunlarını, eğlencelerini, el sanatları ve zanaatlarını, bunların dışında kalan değerleri saptamayı içeren uygulamalı eğitim çalışmaları yaptırmak” amacı doğrultusunda gerçekleşecek yaz atölyesinin çalışma alanı Aydın’ın Söke ilçesi olarak belirlendi.

AKSAM Müdürü Prof. Dr. Gülşen Özaydın tarafından kaleme alınan açıklamada, atölye için Söke’nin seçilmiş olmasının özel bir anlamı olduğuna dikkat çekiliyor.

Şehircilik bilim alanının ülkemizdeki öncülerinden merhum mimar ve şehir plancısı Prof. Kemal Ahmet Arû 'nun, 2012 yılında doğumunun 100. yılında UNESCO tarafından anılacak kişiler listesine alındığı hatırlatılarak, 1946 yılında Söke’nin ilk imar planının Arû tarafından yapılmış olması nedeniyle, yaz atölyesinin KEMAL AHMET ARÛ Söke Yaz Atölyesi olarak adlandırıldığı bildiriliyor.

Etkinlik duyurusunda ayrıca şu bilgilere yer veriliyor:

"Türkiye’de kentsel yapıdaki modernleşmenin göstergeleri genellikle metropol kentlerde bilinirken, merkezler dışındaki yerleşmelerde de modernleşmenin izlerini görmek mümkündür. Bu bağlamda Söke’nin, gerek özgün kentsel dokusuyla gerek dönemin önemli mimarlarının (Ziya Nebioğlu , Faruk San vb) nitelikli üretimleriyle, özellikli bir Ege kenti olduğu bilinmektedir.

Atölye çalışmalarımız sırasında erken Cumhuriyet döneminde yapılmış olan modern sivil mimarlık örneklerinin rölöveleri çıkartılarak bir envanter oluşturulması; 1946 yılında Kemal Ahmet Arû tarafından yapılmış olan imar planının günümüzdeki halihazır durumuyla karşılaştırılarak o dönemin kent vizyonunun bugün ne kadar gerçekleştiğine dayalı bir kentsel okumanın yapılması ve elde edilen verilerin yayıma hazırlanması hedeflenmektedir."
Atölye programı ve katılımcı listesi için lütfen ilerleyiniz. >>>>>


TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/kemal-ahmet-aru-yaz-atolyesi_101167.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!