Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kent, Kültür ve Demokrasi Forumu’nun İlk Buluşması Adana’da Düzenleniyor

Yaşanan kriz ortamında Türkiye’ye özgü birikimin bir araya gelmesini ve bu sürecin sivil demokratik kuruluşlar ile mimarlık, bilim, kültür ve sanat insanları ile birlikte değerlendirmesini hedefleyen Kent Kültür ve Demokrasi Forumu TMMOB Mimarlar Odası tarafından 21-22 Aralık 2012 tarihlerinde Adana’da düzenliyor.

yapi.com.tr

Toplantılar

Kent, Kültür ve Demokrasi Forumu’nun İlk Buluşması Adana’da Düzenleniyor
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 21 Aralık 2012
BİTİŞ TARİHİ: 22 Aralık 2012
ŞEHİR: Adana
DÜZENLEYEN:

TMMOB Mimarlar Odası

+ Ajandama Ekle

42. Çalışma Döneminde başlatılan Kent Kültür Demokrasi Forumu’nun dört kentlik buluşmalar dizisi, 1-2 Ekim 2010 tarihlerinde Sinop, 17-18 Aralık 2010 tarihlerinde Hatay ve 24-25 Haziran 2011 tarihlerinde Van buluşmalarının ardından 13-16 Ekim 2011 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşen Forum ile sona erdi.

43. Dönemde Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu’nun "Dayanışma Süreci Çalışma Programı" kapsamında Kent Kültür ve Demokrasi Forumu çalışmaları sürdürülecektir. Bu kapsamda planlanan etkinliklerin Türkiye coğrafyasına yayılması ve bölgelerin özgün niteliklerini de ortaya koyması amacıyla; sırasıyla Adana, Trabzon ve İzmir’de buluşmalar gerçekleştirilecek.

Bu dönemde gerçekleştirilmesi planlanan Forumların amacı Türkiye Mimarlık Politikası kapsamında önceki dönemde gerçekleştirilen çalışmaların ışığında; alternatif kent, kültür ve demokrasi arayışı oluşturmakta. Bu amaca yönelik mevcut demokrasi anlayışının temelden değerlendirilmesine ve insan-toplum-mimarlık ilişkilerinin yeniden örgütlenmesine dair içerik ve yöntem arayışının sürdürülmesi temel hedefler arasında yer alıyor. Forum kapsamında dönemsel “Kent, Kültür, Çevre, Demokrasi ve Mimarlık Politika Belgesi”nin oluşturulmasının da amaçlanıyor.

TMMOB Mimarlar Odası 43. Dönem çalışmaları kapsamında düzenlenecek olan Kent, Kültür ve Demokrasi Forumu buluşmalarının birincisi 21-22 Aralık 2012 tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilecek. Bir katılım süreci olarak öngörülen  “Kent, Kültür ve Demokrasi Forumu” katılımcılarıyla birlikte bir politika metninin yeniden üretilmesi sürecinin, geleceğe ilişkin umutların beslenmesine yol açması dileğiyle, TMMOB Mimarlar Odası ilgilileri, ilgilenenleri ve dostları bu sürece katkı vermeye çağırıyor.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/kent-kultur-ve-demokrasi-forumunun-ilk-bulusmasi-adanada-duzenleniyor_101094.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!