Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kentlerin Geleceği SALT'ta Tartışmaya Açılıyor

SALT Beyoğlu'nda düzenli aralıklarla gerçekleştirilen "Bak kim var?" programı 18 Temmuz'da mimarları konuk ediyor. Buluşmanın ilk konuşmacısı Rajeev Thakker'in ardından, Jennifer Broutin Farah ve Kamal Farah söz alacak. Etkinlikteki tüm konuşmalar İngilizce yapılacak.

yapi.com.tr

Toplantılar

Kentlerin Geleceği SALT'ta Tartışmaya Açılıyor
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 18 Temmuz 2013 18:00
YER: SALT Beyoğlu, Açık Sinema
ŞEHİR: İstanbul
DÜZENLEYEN:

SALT

WEB ADRESİ:

salt@saltonline.org

 

TELEFON: 212 377 42 00
DİĞER BİLGİLER:

Etkinliğin konuşma dili İngilizce.

+ Ajandama Ekle

SALT Bayoğlu, Açık Sinema'da saat 18:00'de sunumuna başlayacak olan Rajeev Thakker, sosyal inovasyon ve sürdürülebilirlik bağlamında mimarlığın rolünü inceleyen Columbia University projesi Studio-X Mumbai’yi anlatacak.

Studio-X, mimar, sanatçı, planlamacı, gayrimenkul yatırımcısı ve aktivistleri, kentlerin geleceğini inceleyen araştırma, sergi ve tartışma gibi programlarda bir araya getirecek bir platform yaratmayı hedefliyor. Proje, farklı dünya kentlerinde, sosyal inovasyon ve sürdürülebilirlik bağlamında mimarlığın rolünü inceliyor.

Thakker'in ardından saat 19:00'da sahne alacak Jennifer Broutin Farah ve Kamal Farah  ise, güncel araştırmalarını sunarak, kentleri uyarlanabilen teknolojiler olarak düzenleme stratejilerini masaya yatıracaklar.


Konuşmacılar hakkında:

Rajeev Thakker
Rajeev Thakker, Syracuse University’de mimarlık alanında lisans, Columbia University’de gelişmiş mimari tasarımı alanında yüksek lisans eğitimi aldı. 2010’dan bu yana Studio-X Mumbai’nin yöneticiliğini yapıyor. New York’ta, SOM ve Arnell Group gibi ofislerde, kavramsal ve mimari projeler üzerine çalıştı. 2000’de Mumbai’ye taşındığından beri KRVIA, NMIMS ve Raffels gibi kurumlarda eğitim etkinlikleriyle ilgileniyor. 2003’te, birbirine zıt süreçler üzerinden danışmanlık ve tasarım hizmetleri veren; aynı zamanda kartografik, mimari ve diğer yaratıcı biçimlerde kenti ve çeşitli mekânsal koşulları belgeleyen a-RT ofisini kurdu. Thakker’in ofisinde uygulanan süreç ve metodolojiler, nesne ve özne arasındaki ilişkiyi yeniden tanımlamayı amaçlıyor.

Jennifer Broutin Farah
Jennifer Broutin Farah, University of Miami’de mimarlık alanında lisans, Columbia University’de gelişmiş mimari tasarımı alanında yüksek lisans eğitimi aldı. Hâlen, MIT Media Lab’in “Changing Places” grubunda doktora eğitimine devam ediyor. Farah’ın uzmanlık alanları, uyarlanabilir altyapı, enerji inovasyonu, gıda sistemleri ve yapılı çevrelerde insan odaklı tasarım. Pek çok ödülü bulunan Farah, Metropolitan Museum of Art ve Arquitectonica Intl. ile çalıştı, Columbia University ve Pratt Institute’da ders verdi. Discovery Science ve GOOD Magazine ile (misafir sanatçı programına katıldığı) Eyebeam Art & Technology Center’ın belgesel filmlerinde yer alan Farah’ın, Wired Magazine ve Financial Times’ta yazıları yayımlandı.

Kamal Farah
Kamal Farah, University of Miami’de mimarlık alanında lisans ve hâlen görev yaptığı Columbia University’de kentsel tasarım alanında yüksek lisans eğitimi aldı. MIT Media Lab’in “Changing Places” grubunda araştırma asistanlığı yapan Farah, yeni teknolojiler ve sanal ağların fiziksel mekâna etkilerini inceleyerek gelecek için kentsel sistemler geliştiriyor. IBM ve Ford Motor Company gibi kuruluşlara danışmanlık yapmış olan Farah, ayrıca, SOM ile Ateliers Jean Nouvel’de çokuluslu müşteriler için tasarım, strateji ve yönetim konularını içeren projeler yürüttü.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/kentlerin-gelecegi-saltta-tartismaya-aciliyor-_110690.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!