Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Kentsel Dönüşüm Sürecinde Yer Değiştiren Yoksulluk"

Osmanlı Bankası Müzesi, Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamındaki "İstanbul Söyleşileri"nde, Şubat ayında, Boğaziçi Üniversitesi'nden Yard. Doç. Dr. Ayfer Bartu ile Yard. Doç. Dr. Biray Kolluoğlu'nu konuk edecek.

yapi.com.tr

Toplantılar

"Kentsel Dönüşüm Sürecinde Yer Değiştiren Yoksulluk"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 11 Şubat 2009 18:30
YER: Osmanlı Bankası Müzesi, Karaköy, İstanbul
DÜZENLEYEN: Osmanlı Bankası Müzesi
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 334 22 70 E: obmuze@ottomanbank.com
+ Ajandama Ekle

smanlı Bankası Müzesi, Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamındaki "İstanbul Söyleşileri"nde, Şubat ayında, Boğaziçi Üniversitesi'nden Yard. Doç. Dr. Ayfer Bartu ile Yard. Doç. Dr. Biray Kolluoğlu'nu konuk edecek. Kentleşme ile yoksulluk arasındaki ilişkiyi konu alan "Kentsel Dönüşüm Sürecinde Yer Değiştiren Yoksulluk" başlıklı söyleşi, 11 Şubat Çarşamba günü saat 18:30'da gerçekleştirilecek.

Bartu ve Kolluoğlu'na göre; İstanbul'da son yıllarda "kentsel dönüşüm" kapsamında sürdürülen projelerin önemli bir kısmı "gecekondu dönüşüm projeleri" adı altında yapılıyor ve kent yoksullarını hedef alıyor. Dönüşüm projelerinin asıl amacı, sürecin baş aktörleri olan Büyükşehir Belediyesi, yerel belediyeler ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından, kent yoksullarının konut sorununu ortadan kaldırmak, onlara daha iyi yaşam koşulları sunmak olarak belirtiliyor.

Konuşmada, bu iddialarla Küçükçekmece Belediyesi sınırları içinde inşa edilen Bezirganbahçe toplu konutlarında sürdürülen saha çalışmasından yola çıkılarak, kent yoksulluğunun yeni mekanları ve nitelikleri tartışılacak. Kent yoksullarının konut sorununu çözmek iddiasıyla devreye sokulan kentsel dönüşüm ve toplu konut projelerinin, iddiaların aksine yeni yoksulluk biçimleri ortaya çıkardığı, şehri topyekün bir soylulaştırmaya doğru götürdüğü ve bunun aslında, yoksulluğun kentte yer değiştirmesi süreci olduğu konuları üzerinde durulacak.

Yard. Doç. Dr. Ayfer Bartu
Lisans derecesini, 1990 yılında, sosyoloji ve psikoloji dallarında Boğaziçi Üniversitesi'nden aldı. Yüksek lisans ve doktora çalışmalarını, 1997 yılında sosyal antropoloji alanında ABD'de Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley'de tamamladı. Türkiye'de daha önce Koç Üniversitesi'nde, ABD'de ise Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley ve Stanford Üniversitelerinde ders verdi. Şehir antropolojisi, siyaset antropolojisi, maddi kültür çalışmaları, sosyoloji ve antropolojı kuramı alanlarında araştırmalar yaptı. İstanbul ve Çatalhöyük'te araştırma projeleri yürüttü. Bir süredir, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden Yard. Doç. Dr. Biray Kolluoğlu ile birlikte, TÜBİTAK tarafından desteklenen "1990 Sonrası İstanbul'da Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Tabakalaşma" adlı araştırma projesini yürütüyor. Halen, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

Yard. Doç. Dr. Biray Kolluoğlu
Lisans derecesini, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden aldı. İngiltere'de Lancaster Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde yüksek lisans, Amerika Birleşik Devletleri'nde Binghamton Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde doktora çalışmalarını tamamladı. 2003 yılında Berlin Wissenschaftskolleg'de, Doğu Akdeniz Liman Kentleri konusunda doktora sonrası çalışmalar yürüttü. Şehir sosyolojisi, tarihsel sosyoloji, milliyetçilik ve hafıza sosyolojisi konularında araştırmalar yaptı. Şarkiyatçılık ve Osmanlı'dan Cumhuriyet'e geçiş dönemi İzmir'i üzerine makaler yazdı. Meltem Toksöz ile birlikte derlediği "Cities of the Mediterranean: From the Ottomans to the Present Day" başlıklı kitabı, 2009'da yayımlanacak. Bir süredir, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden Yard. Doç. Dr. Ayfer Bartu ile birlikte, TÜBİTAK tarafından desteklenen "1990 Sonrası İstanbul'da Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Tabakalaşma" adlı araştırma projesini yürütüyor. Halen, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/kentsel-donusum-surecinde-yer-degistiren-yoksulluk_66462.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!